.

Σπάρτακος: Ενημέρωση και προγραμματισμός ενόψει των εξελίξεων - Προσφυγή του σωματείο κατά όσων θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας

Απόφαση να προσφύγει –κατά παντός υπευθύνου- σε όλα τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά όργανα της δικαιοσύνης, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανωμαλία στον ασφαλή εφοδιασμό της αγοράς με ηλεκτρική ενέργεια, έλαβε ο Σπάρτακος κατά τη σημερινή του συνεδρίαση κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα επόμενα χρόνια, εφόσον δεν παραταθεί η διάρκεια ζωής των προς απόσυρση μονάδων του Αμυνταίου και της Καρδιάς, το ενεργειακό σύστημα της χώρας θα αντιμετωπίσει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ κινδύνους, με κατακόρυφη αύξηση τιμών στο ρεύμα και με αυξημένες πιθανότητες για μπλακ-άουτ.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση του σώματος (από το Προεδρείο του Σπάρτακου αλλά και από τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Π. Καραλευθέρη) επί των πεπραγμένων της προηγούμενης περιόδου, μία ανάσα πριν από μία περίοδο που θα φέρει περαιτέρω «αναταράξεις» στα ενεργειακά ζητήματα.
Της ενημέρωσης ακολούθησε η παρουσίαση των θεμάτων τα οποία είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να δρομολογήσουν αλλαγές και νέα δεδομένα στην αγορά ενέργειας, στο άμεσο μέλλον.
Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, το μέλλον των λιγνιτικών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς και όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα (επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, θέσεις εργασίας, ΟΤΣ κοκ), σχεδόν μονοπώλησαν τη συνεδρίαση του συνδικάτου.
Με δεδομένες τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία ένα ενδεχόμενο σενάριο μη ανανέωσης των ωρών λειτουργίας για Αμύνταιο και Καρδιά, το συνδικάτο προσανατολίζεται στην άσκηση μεγαλύτερων πιέσεων (προσφυγή), προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και σε πρώτη φάση προγραμματίζει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και τη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και απαιτεί την ουσιαστική εμπλοκή Περιφέρειας, Δημάρχων και αρμοδίων φορέων.
Με την «επόμενη ημέρα» να πρεσβεύει, πλέον, πολλαπλά και νευραλγικά επίπεδα, το Σωματείο βρίσκεται –περισσότερο από ποτέ- σε εγρήγορση και επιφυλακή προκειμένου όχι απλά να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες αλλά να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα δώσουν ¨ανάσα¨ σε μία σειρά θεμάτων, επιτρέποντας παράλληλα να ανοίξουν πεδία ανάπτυξης και προόδου.
Το επόμενο διάστημα, Κεντρική Διοίκηση και Σω.Π, σε «φουλ», λειτουργία, θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ενημέρωσης, κάθε δυνατότητα επαφών με στελέχη (της Διοίκησης και της Κυβέρνησης) και κάθε περιθώριο δράσεων που θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα επί του συνόλου των ζητημάτων που τα σωματείο έχει στην προγραμματική του ατζέντα.


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου