.

Παράταση για 7 Δεκεμβρίου στην προθεσμία υποβολής προσφορών για τους λιγνίτες - Έγκριση από την Κομισιόν ζητάει η ΔΕΗ

Αίτημα προς την Κομισιόν πρόκειται να υποβάλλει η ΔΕΗ προκειμένου να εγκριθεί νέα παράταση 4 εβδομάδων στην ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών όσον αφορά τη διαδικασία αποεπένδυσης των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ζητάει να οριστεί ως νέα ημερομηνία η 7η Δεκεμβρίου.


Η αναμενόμενη παράταση, ωστόσο θα είναι μόνον «εσωτερική» του χρονοδιαγράμματος, δεν θα οδηγήσει δηλαδή και σε αντίστοιχη παράταση του χρόνου ανάδειξης του πλειοδότη, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιανουαρίου 2019. Ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιον ότι η παράταση θα εγκριθεί.

Το σκεπτικό για το αίτημα παράτασης είναι ότι πρέπει να δοθεί ο χρόνος ώστε οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές να ενσωματώσουν στις προσφορές τους τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ανακοίνωση κατάργησης του Τέλους Λιγνίτη και του ΠΧΕΦΕΛ.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, είναι σαφές ότι η ΔΕΗ (και η κυβέρνηση) θέλει να πάει προς τα πίσω την κατάθεση των προσφορών προκειμένου να υπάρχουν σαφέστερες ενδείξεις σχετικά με το αποδεκτό από τις Βρυξέλλες περιεχόμενο του Μόνιμου Μηχανισμού Επάρκειας Ισχύος, και την παροχή ΑΔΙ στις λιγνιτικές μονάδες.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου