.

Συνάντηση για την υλοποίηση των αποφάσεων της λαϊκής συνέλευσης της Ακρινής

Συνάντηση για την υλοποίηση των αποφάσεων της λαϊκής συνέλευσης της Ακρινής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, της Εντεταλμένης Συμβούλου της Περιφέρειας για θέματα μετεγκαταστάσεων Μαρίας Καρυπίδου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνη Κύρινα, του Προέδρου της Τ.Κ. Ακρινής Παύλου Πουτογλίδη, του Αντιπροέδρου της Τ.Κ. Ακρινής Μπάμπη Σισμανίδη, του Προέδρου του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστα Πουτακίδη και του μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Μπάμπη Πουτογλίδης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης και αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο στρατηγικής για τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε:
- Η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, που θα αναλάβει το συντονισμό των κινητοποιήσεων βάσει συγκεκριμένων προτάσεων που τέθηκαν. Η επιτροπή θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε φορέα.
- Η Επιτροπή, αφού αξιολογήσει τις προτάσεις που ήδη κατατέθηκαν θα καταθέσει πρόταση για την μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα ώστε να αναδειχθεί το αίτημα της μετεγκατάστασεις του οικισμού.
- Να συνταχθεί επιστολή, που θα την υπογράφουν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, και η οποία θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία εκτός των άλλων, θα ζητείται και συνάντηση τόσο με τους Πρωθυπουργό όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων.
- Με δεδομένες τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα προσφυγής στην δικαιοσύνη με βασική στόχευση την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την μετεγκατασταση της Ακρινής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου