.

Παράταση για τις 6 Φεβρουαρίου του διαγωνισμού για τους λιγνίτες

Παράταση για τις 6 Φεβρουαρίου πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών έληγε αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ωστόσο μετά τα μηνύματα που εστάλησαν από τους επενδυτές ότι δεν είναι έτοιμοι να συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την εθελουσία αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του έτους των δύο εταιρειών, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί νέα ολιγοήμερη παράταση.


Πληροφορίες μάλιστα μέχρι τελευταία στιγμή ανέφεραν ότι οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι συμμετέχοντες είχαν σχεδόν οριστικοποιήσει την απόφασή τους να μην προσέλθουν καθόλου στο διαγωνισμό.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαίο να δοθούν λίγες ημέρες περιθώριο, με δεδομένο ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες όπως η έγκριση των ΑΔΙ και η ολοκλήρωση της εθελούσιας των εργαζόμενων, που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, η λιγνιτική αποεπένδυση αποδεικνύεται εξαιρετικά περίπλοκο και δύσκολο εγχείρημα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η ημερομηνία υποβολής των προσφορών για την αποεπένδυση των Λιγνιτικών Μονάδων, μετατίθεται για τις 6 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να υπάρξει από πλευράς επενδυτών καλύτερη προετοιμασία, με βάση τα νέα δεδομένα.

Πηγη: www.capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου