.

Σε φάση εξέλιξης η συνοριακή διάβαση στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών – Ικανοποιείται μία απαίτηση των κατοίκων που θα συμβάλλει στην επικοινωνία, την ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας

Ο συντονισμός των δράσεων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στο Δήμο Πρεσπών αποτέλεσε το θέμα ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμαρχο Πρεσπών, εκπροσώπους της ΑΝΚΟ Α.Ε. και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, που αποτελεί μία δέσμευση της αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης σε ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων εκατέρωθεν των δύο γειτονικών χωρών που θέλουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται και θα συμβάλλει στην γειτνίαση των σχέσεων και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.
Οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν την έκδοση συγκεκριμένων υπουργικών αποφάσεων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών και δήλωσε ότι «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών, με ήπιες υποδομές, προσαρμοσμένες στο χώρο, όπως απαιτείται, με στόχο την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, εφόσον η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει μέσα από μία σειρά συντονισμένων ενεργειών 5.000.000 ευρώ από διακρατικά προγράμματα για να γίνουν υποδομές ισάξιες των ανθρώπων και της χώρας μας».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου