.

ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης: Παρατείνεται σε 32.000 ώρες η διάρκεια ζωής του ΑΗΣ Καρδιάς

Η Κυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ το 2013 εισηγήθηκε την ένταξη σε καθεστώς παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου.

Η εισήγηση της Ελληνικής Κυβέρνησης εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7/7/2014.
Τότε η Ελληνική Κυβέρνηση εισηγήθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχθηκε - ενέκρινε ότι ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα λειτουργούσαν από 1/1/2016 για 17.500 ώρες .
Η νεοεκλεγείσα το 2015 κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την αύξηση των ωρών λειτουργίας των ΑΗΣ αυτών.
Η επιτυχία της κυβέρνησης τότε ακυρώθηκε από προσφυγές ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων που ακολούθησαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Κοινή Υπουργική Απόφαση τον Νοέμβριο του 2018 και παρά την αντίθετη γνώμη της Ευρωπαΐκής Επιτροπής πήρε την ευθύνη της αύξησης των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου σε 32.000 ώρες.
Το ίδιο κάνει σήμερα και με τον ΑΗΣ Καρδιάς ώστε να αποτρέψει την παύση λειτουργίας του στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ποιός τελικά είναι υπεύθυνος για το ενδεχόμενο κλείσιμο κάποιων μονάδων; Εμείς αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ανατρέψουμε όσα προβλήματα άφησε στον τόπο η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου