.

Παρέμβαση του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονιας για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ


Με την νέα μορφή του το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον (ΕΚΟ) υλοποιήθηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2018. Πλήθος προβλημάτων παρουσιάστηκαν και οι μηχανικοί που ασχολήθηκαν με την υποβολή των αιτήσεων, δεν μπόρεσαν να επιτελέσουν ορθά το έργο που τους ανατέθηκε. Έγιναν δέκτες παραπόνων και θεωρήθηκαν οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το ότι δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή των πελατών τους στο πρόγραμμα. Ένας από τους λόγους που προκλήθηκαν αυτά τα προβλήματα ήταν το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας με το οποίο κατατάσσονταν οι αιτήσεις. Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας είχε παρέμβει[1] έγκαιρα και έγκυρα κατά την προηγούμενη φάση το 2018 για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την πλατφόρμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κωστής Χατζηδάκης: Φιλόδοξη ατζέντα της κυβέρνησης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή [δέσμευση της κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028]



Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, στο πλαίσιο των τακτικών διμηνιαίων συναντήσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί τον περασμένο Ιούλιο το Υπουργείο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II»: Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Άνοιξε σήμερα στις 10.00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν σε διάστημα σαράντα λεπτών περίπου. Υποβλήθηκαν 893 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1.756 αιτήσεις. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται για τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανοιξε και επίσημα το θέμα για την τύχη της "Πτολεμαϊδα 5" - Υπηρεσίες της ΔΕΗ και McKinsey εξετάζουν όλα τα σενάρια

Τα πάντα ανοικτά είναι γύρω από την τύχη της υπό κατασκευή λιγνιτικής μονάδας "Πτολεμαίδα 5". To θέμα (στο οποίο είχε αναφερθεί προ δύο ημερών το energypress) άνοιξε και επίσημα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με την ομιλία του στη σύνοδο του ΟΗΕ, και συντήρησε χθες, δίχως να δεσμευθεί για τη μία ή την άλλη λύση, ο υπ. Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέα πολιτική για Κλίμα και Ενέργεια ανήγγειλε ο Μητσοτάκης – τέλος ο λιγνίτης το 2028

Την πρόθεση της Ελλάδας να συγκαλέσει σύνοδο υψηλού επιπέδου το προσεχές έτος στην Αθήνα, με στόχο την υιοθέτηση δήλωσης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΛΠΙΔΑ: Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ένα νέο περιβάλλον για τη ΔΕΗ και την Ενέργεια διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το ναυάγιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και τη δεινή οικονομική θέση της ΔΕΗ, η νέα Κυβέρνηση προχωρά σε σχεδιασμούς, που παρακολουθεί άπραγη η τοπική κοινωνία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παίρνουν μολύβι και χαρτί στη ΔΕΗ για να καθορίσουν την τύχη της «Πτολεμαΐδα 5» – Εξετάζεται και η αλλαγή καυσίμου σε φυσικό αέριο

Την εντολή να μελετηθούν όλα τα δεδομένα και να διατυπωθούν εναλλακτικά σενάρια για την προοπτική που θα έχει στην ηλεκτρική αγορά η λειτουργία της υπό κατασκευή μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» έχει δώσει, συμφωνα με πληροφορίες του energypress, η διοίκηση της ΔΕΗ στην εταιρεία McKinsey & Company που έχει αναλάβει να διαμορφώσει το νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έκθεση Green Tank: Η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων δημιουργεί (και θα δημιουργεί) ζημιές για την ΔΕΗ - Έφτασαν τα 700 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία

Ιδιαίτερα ζημιογόνα για την ΔΕΗ φαίνεται να εξελίσσεται η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, καθώς στην τριετία Ιανουάριος 2016 – Ιούνιος 2019, οι καθαρές ζημιές για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού εξ αυτού του λόγου ανέρχονται σε 683 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης που εκπόνησε η δεξαμενή σκέψης The Green Tank με τίτλο «Τα οικονομικά των ελληνικών λιγνιτικών μονάδων: Τέλος εποχής».

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energypress.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...