.

Κορονοϊός: λεφτά για τη δημόσια υγεία, όχι για το Green New Deal!

Μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες ο κορονοϊός άλλαξε σταδιακά τη ζωή όλων των χωρών του πλανήτη. Η κρίση αποκάλυψε τις αδυναμίες των συστημάτων υγείας, αυτές που δημιούργησαν οι πολιτικές των προηγούμενων ετών. Πλέον οι πολιτικοί παντού αναφέρονται σε «ήρωες» γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά θα χρειαζόμασταν πολύ λιγότερους «ήρωες» και θα είμαστε όλοι μας πολύ πιο ήσυχοι αν οι πολιτικοί απλά τους έδιναν τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μεταβατικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020-2021 με έμφαση στη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η αρχιτεκτονική του masterplan της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης και το μεταβατικό πρόγραμμα της περιόδου 2020-2021, έως ότου αρχίσει να «τρέχει» η Προγραμματική Περίοδος 2021-2027 (και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης) ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πέντε προτάσεις βιομηχανικής ανάπτυξης στη μεταλιγνιτική Δυτική Μακεδονία

Ο λιγνίτης αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας και στήριξε την ανάπτυξη της χώρας για δυο γενιές. Πλέον οι πολιτικοί υπερφορολόγησαν το λιγνίτη, προκειμένου είτε να καίμε όλο και περισσότερο το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο είτε να εισάγουμε ηλεκτρισμό. Για όσους δεν το ξέρουν, ο μετά το 2012 περιορισμός της αξιοποίησης του Ελληνικού λιγνίτη είχε ως «λαμπρό» αποτέλεσμα να εισάγουμε πλέον σταθερά το 20% του ηλεκτρισμού απ’ το λιγνίτη Σκοπιανών & Βούλγαρων, ακόμα κι απ’ το κάρβουνο των Τούρκων. Ακόμα χειρότερα, η τωρινή κυβέρνηση εξήγγειλε μια αψυχολόγητα βίαιη απολιγνιτοποίηση για το 2023, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για το τι θα αντικαταστήσει την οικονομική δραστηριότητα της λιγνιτικής βιομηχανίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...