.

Πρόσκληση στους ιδιώτες για επενδυτικά σχέδια από την Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ

Ανοιχτή πρόσκληση προς φορείς του ιδιωτικού τομέα για την υποβολή μη δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων και αναπτυξιακών σχεδίων, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ υπό τονκ. Κωστή Μουσουρούλη. Οι προτάσεις αυτές, μπορεί να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΛΠΙΔΑ: Επερώτηση "Η θεσμική λειτουργία του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης με αφορμή την ακολουθούμενη πολιτική της Περιφερειακής Αρχής στο ζήτημα της Απολιγνιτοποίησης"

Υπερβάσεις και σύγχυση αρμοδιοτήτων καταλογίζουν στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη με επερώτησή τους τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλη της Επιτροπής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Στρατάκης Γιάννης και Χριστοφορίδης Γιώργος του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ».
Η επερώτηση επικεντρώνεται στην θεσμική λειτουργία του Περιφερειάρχη στο μεγάλο ζήτημα της Απολιγνιτοποίησης ,την διάχυση αρμοδιοτήτων και τους χειρισμούς και πρωτοβουλίες που γίνονται χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Περιφερειακή Αρχή!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Προκηρύχθηκαν τα δυο πρώτα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για την απολιγνιτοποίηση

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις δυο πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση «πράσινων» δράσεων, με δικαιούχους τους λιγνιτικούς δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Εορδαίας,Κοζάνης και Μεγαλόπολης ενέκρινε το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γ. Αμανατίδης: Προτάσεις θεσμοθέτησης κινήτρων που θα συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή


Στη φάση της απολιγνιτοποίησης που είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Δυτική Μακεδονία και ο Δήμος Μεγαλόπολης θα πρέπει να ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους για υλοποίηση επενδύσεων με διαφοροποίηση και με εμπλουτισμό του περιεχομένου τους, καθώς και του είδους των παρεχόμενων κινήτρων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γιώργος Αμανατίδης: Φάσεις ανάπτυξης και αντίστοιχες δράσεις στο πλαίσιο απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας

Όπως είναι γνωστό η πιο κρίσιμη περίοδος, για τη δημιουργία εισοδήματος και θέσεων εργασίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται σε μετάβαση, είναι η πρώτη πενταετία που συμπίπτει με την προγραμματισθείσα παύση λειτουργίας των ΑΗΣ της περιοχής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...