.

Η συζητηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κοζάνης για τις αναγκαίες ενέργειες για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης (εισήγηση - ρεπορτάζ)

Η τοποθέτηση με παρουσίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας της 16.12.2022 όπου συζητήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες των φορέων με λήψη απόφασης του Περιφερειαού Συμβουλίου, σε υλοποίηση απόφασης διευρυμένου Τοπικού Συμβουλίου (Λαϊκής Συνέλευσης) Ποντοκώμης 18.09.2022 και κατόπιν σχετικής απόφασης και του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης όπου γίνεται ανάλυση και προτείνεται: 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης "Αναγκαίες παρεμβάσεις και συντονισμός για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης Ποντοκώμης"

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με θέμα "Αναγκαίες παρεμβάσεις και συντονισμός για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης Ποντοκώμης" δίνεται παρακάτω όπως συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση (εδω αναλυτικα):


Στην Κοζάνη, σήμερα την 28η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης συνήλθε...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ακρινή Κοζάνης - 72% υπέρ της Μετεγκατάστασης!

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, το δημοψήφισμα στην Κοινότητα της Ακρινής.Τα ερωτήματα ήταν "Μετεγκατάσταση ή εναλλακτικό σχέδιο της Κυβέρνησης", με το 72% να ψηφίζει «Μετεγκατάσταση» και το 25% «Εναλλακτικό σχέδιο κυβέρνησης». Πιο συγκεκριμένα 466 κάτοικοι ψήφισαν την «Μετεγκατάσταση», 164 το «Εναλλακτικό σχέδιο κυβέρνησης», ενώ 7 ψήφοι ήταν τα λευκά και 3 βγήκαν άκυροι. www.kozani.tv

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στον “αέρα” την τελευταία στιγμή το δημοψήφισμα της Ακρινής

Στον “αέρα” βρίσκεται, πλέον, το προγραμματισμένο για αύριο, Κυριακή, δημοψήφισμα των κατοίκων της Ακρινής με αντικείμενο την επιλογή είτε της συνέχισης του αγώνα για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, είτε του εναλλακτικού σχεδίου που έχει προτείνει η κυβέρνηση. 
Η σημαντική, αναμφίβολα, αυτή εξέλιξη φέρνει τα…πάνω-κάτω επί της ίδιας της ουσίας του ερωτήματος στο αυριανό δημοψήφισμα, καθώς, εάν και εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας υποχρεώνει την κυβέρνηση να εφαρμόσει, σε κάθε περίπτωση, τον νόμο Παπακωνσταντίνου για τη μετεγκατάσταση, ακυρώνεται, πρακτικά, η εναλλακτική επιλογή του “πράσινου χωριού” την οποία έχει υποσχεθεί και προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

του Π. Τσαρτσιανίδη από το kozani.tv...

Το συμβούλιο της επικρατείας δέχτηκε την προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος και κατοίκων για το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού. Πρόκειται για μια απόφαση σταθμό για την πολύπαθη κοινότητά και το μέλλον της αλλά και για τη μακροχρόνια ανάλγητη στάση της εξουσίας, η οποία δεν εφάρμοσε το νόμο που η ίδια ψήφισε εδώ και σχεδόν δώδεκα χρόνια!
    Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του kozani.tv :

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Oι αναγκαίες ενέργειες σε θεσμικό επίπεδο για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης

Μια συνέντευξη για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης με τον Μαυρίδη Κώστα για την τηλεόραση του Flash και το τι προτείνεται για να αρθολύη τα προβλήματα που ανέκυψαν με τη μετεγκατάσταση. Η Ποντοκώμη είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και τα λάθη μπορούν να διορθωθούν αρκεί να υπάρχει θέληση και κοινός νους αναφορικά με την πρόβλεψη ισοπέδωσης του οικισμού.


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...