.

ΔΕΗ προς Σπάρτακο : Δεν κινδυνεύει το επίδομα των εργαζομένων σε σταθμούς- ορυχεία…

Προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η πρόταση της για τη νέα συλλογική σύμβαση, επιχειρεί η διοίκηση της ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες με αποδέκτη το σωματείο των εργαζομένων σε σταθμούς και ορυχεία Σπάρτακος, το διαβεβαιώνει ότι το επίδομα που εισπράττουν τα μέλη του δεν πρόκειται να τεθεί υπό αμφισβήτηση.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των επιδομάτων, τα επιδόματα ειδικών συνθηκών εργασίας και κινδύνου θα εξετασθούν εντός 2μήνου. Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν θα τεθούν υπό αμφισβήτηση επιδόματα που συνδέονται με εργασία επικίνδυνη και ανθυγιεινή, συμπεριλαμβανομένου αυτού που εισπράττουν οι εργαζόμενοι σε σταθμούς και ορυχεία.

Είχε προηγηθεί συμβολική κατάληψη από μέλη του Σπάρτακου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στη Κοζάνη, καθώς και του ορυχείου του «Νοτίου Πεδίου- το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια- με την οποία το σωματείο έστειλε το μήνυμα ότι θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις αν δεν επισπευσθεί η υπογραφή της νέας σύμβασης.
"Θερμό" το κλίμα στη σημερινή συνεδρίση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ
Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ που συνέρχεται σήμερα για να συζητήσει τα περί συλλογικής σύμβασης αναμένεται να συνεχισθεί η σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του συνδικάτου για τα επιδόματα και τις απολύσεις.
Το σωματείο Σπάρτακος, όπως έγραψε χθες το «Energypress» χρεώνει στην ηγεσία του συνδικάτου υπό το Νίκο Φωτόπουλο κωλυσιεργία, και ότι θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση από το Μάρτιο και όχι στο παρά πέντε των εκλογών. Το σημείο αιχμής για το Σπάρτακο είναι τα επιδόματα, για το δε πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ οι απολύσεις.
Προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα, χθες ο κ. Φωτόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει πως «καμιά απολύτως ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν μας σχετικά με το ενδεχόμενο να πέσουμε στη μετενέργεια, καθώς η σύμβασή μας λήγει στις 12 Φεβρουαρίου του 2013», υποστηρίζει ότι «κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα», και ότι η ΓΕΝΟΠ «δεν θα αφήσει να χαθεί ούτε μια ημέρα για να υπογράψει νέα σύμβαση».
Κύκλοι πάντως του Σπάρτακου θεωρούν υπεκφυγή την τακτική Φωτόπουλου αφού οι εξελίξεις είναι ούτως ή άλλως ραγδαίες. Τον κατηγορούν ότι ουδείς κατοχυρώνει το προσωπικό της ΔΕΗ σε περίπτωση π.χ. πώλησης των 4 λιγνιτικών μονάδων όπως επιτάσσει η Κομισιόν, και υποστηρίζουν ότι "όσο πιο γρήγορα υπογραφεί νέα σύμβαση τόσο πιο γρήγορα θα σωθούν όσα μπορούν να περισωθούν" (σσ : αναφέρονται κυρίως στα επιδόματα).

Πηγή: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου