.

Το "βιβλίο" του Δημοτικού Σχολείου Ποντοκώμης προς τη ΔΕΗ για την ημέρα περιβάλλοντος

Μια ιδιαίτερα αξιέπαινη προσπάθεια ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης, συνεργασία δασκάλων και μαθητών με αφορμή την ημέρα του περιβάλλοντος. Αποτύπωσαν τις σκέψεις τους και όχι μόνο. Αποτύπωσαν την "ψυχή" τους... Τα συγκέντρωσαν σε ένα "βιβλίο" το οποίο απέστειλαν προς τη ΔΕΗ για την ημέρα περιβάλλοντος. Τις σκέψεις τους και τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών μπορείτε να τα δείτε στο τέλος σε ένα συγκεντρωτικό αρχείο. Παρατίθεται το εισαγωγικό σημείωμα των δασκάλων του σχολείου ως πρόλογος: "Τα παιδιά λένε πως Περιβάλλον είναι κάθε τι που μας περιβάλλει, αυτό που υπάρχει δίπλα μας.
Και δίπλα, εδώ στην Ποντοκώμη μας περιβάλλουν Ορυχεία, ΑΗΣ, Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης κλπ, μια δραστηριότητα τέτοια της ΔΕΗ ΑΕ, που δημιουργεί ρύπανση, που στενοχωρεί τους κατοίκους του χωριού μα κυρίως πληγώνει το πιο ευαίσθητο τμήμα του οικισμού μας που είναι τα παιδιά.
Έτσι, για άλλη μια φορά, αφήσαμε τα παιδιά να εκφραστούν, να γράψουν, να ζωγραφίσουν, να εκθέσουν… -στην πραγματικότητα- μια ψυχική ένταση και ένα περιβαλλοντικό στρες που βιώνουν ζώντας σε ένα τόσο υποβαθμισμένο περιβάλλον.
Και οι δάσκαλοι, κάτοικοι και αυτοί της περιοχής, βοήθησαν και αυτοί, καταθέτοντες τη δική τους οπτική στο μέγα πρόβλημα της ρύπανσης στο λεκανοπέδιο.
Μαζέψαμε λοιπόν όλο το υλικό και τα παιδιά απαίτησαν να αποσταλεί στους μεγάλους, στους κυρίους της ΔΕΗ, θέλοντας να ακουστούν, να προβληθούν οι δικές τους …μικρές σκέψεις, οι …μικροί προβληματισμοί τους.
Βοηθώντας τα παιδιά να ακουστούν, αποστέλλουμε τις εργασίες τους, στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ Αθανασόπουλο, και θέλουμε να παραλάβει το «βιβλίο» μας την Ημέρα του Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2009.
Ποντοκώμη, 29 Μαΐου 2009

Ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ποντοκώμης Κοζάνης
Νούσιας Αθανάσιος"

Ακολουθεί το σύνολο των εργασιών, ζωγραφιών, σκέψεων [το "βιβλίο"] που απεστάλησαν στη ΔΕΗ :



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου