.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου ξανά στο επίκεντρο

Από τα Νέα...

ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ να γίνεται παιχνίδι µε τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης, ένα project που ηΒουλγαρίαθα ήθελε να θάψει µε άλλοθι τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ κίνηση, η εταιρεία ΤΒP (Trans Balkan Pipeline)έστειλε ευχαριστήριο στην ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση του έργου µε ειδική µνεία στον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη (φωτογραφία), που ενεργοποιήθηκε για την επιστροφή του ΦΠΑ. Αυτό οφείλεται στις δύο περιβαλλοντολογικές µελέτες που έχουν ήδη γίνει, ενώ έτοιµο προς κατάθεση είναι και το σχετικό νοµοσχέδιο. Λείπει µόνο η υπογραφή του υπουργού Οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

ΤΗΝ Ι∆ΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, η TBP (εταιρεία ελληνικών, βουλγαρικών και ρωσικών συµφερόντων) έστειλε, µε παρότρυνση της ελληνικής πλευράς, έγγραφο στη Γενική ∆ιεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ζητείται µε αυτό ο συντονισµός επί περιβαλλοντολογικών θεµάτων µεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Πρόκειται, όπως υπενθύµισε πρόσφατα στη Βουλή ο Γ. Μανιάτης, για κράτη-µέλη της Ε.Ε. Καθώς υφίσταται σε αµφότερα η ευρωπαϊκή νοµοθεσία, πώς γίνεται µια περιβαλλοντολογική µελέτη να ισχύει στη µία και όχι στην άλλη.

ΕΠΙΤΗΣΟΥΣΙΑΣ, έχουµε κοµψές κινήσεις στριµώγµατος των Βουλγάρων…

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου