.

ΕΛΠΙΔΑ: Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ένα νέο περιβάλλον για τη ΔΕΗ και την Ενέργεια διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το ναυάγιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και τη δεινή οικονομική θέση της ΔΕΗ, η νέα Κυβέρνηση προχωρά σε σχεδιασμούς, που παρακολουθεί άπραγη η τοπική κοινωνία.

Η «ταχύτερη απολιγνιτοποίηση» στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ βάζει επί τάπητος θέματα που οι θεσμικοί φορείς και κυρίως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να συζητήσει άμεσα.

Η οικονομική κατάρρευση της περιοχής, οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν, οι Τηλεθερμάνσεις, η Γη και τα Νερά, το περιβάλλον, απαιτούν ένα συγκροτημένο σχέδιο με πόρους και χρονοδιάγραμμα.
Είναι απαραίτητο να υπάρξει επίσημη και άμεση συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να διαμορφωθούν θέσεις και να παρθούν αποφάσεις που θα προστατεύουν τα συμφέροντα της Περιφέρειας.
Γραφείο Τύπου Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου