.

Απάντηση της ΔΕΔΑ στο αίτημα του Περιφερειάρχη για επίσπευση των εργασιών κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Την πραγματοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία να ξεκινήσουν εντός του 2020 δεσμεύεται γραπτώς ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη.
Με γραπτή επιστολή του στις 22/11/2019 επισημαίνει την δέσμευση αυτή με την προϋπόθεση ότι ο ΔΕΣΦΑ θα υλοποιήσει την πρόθεση του να επισπεύσει τις εργασίες εγκατάστασης των απαραίτητων υποδομών στη θέση Πορειά εντός του 2021.
Η ίδια επισήμανση γίνεται από τον κ. Τσάκα και για την περίπτωση του δικτύου που θα κουμπώσει, εφόσον ενταχθεί στο σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ ο σταθμός αποσυμπίεσης στον Περδίκκα στην ομώνυμη τοποθεσία.
Επιπλέον γίνεται λόγος και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι και από τα δυο ενδιαφερόμενα μέρη για την χρηματοδότηση του έργου.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Κασαπίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του και την ελπίδα του, ότι και ο ΔΕΣΦΑ θα τηρήσει τα υπεσχημένα σχετικά με την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών στη θέση Πορειά Καστοριάς και τη μια θέση στον Περδίκκα Εορδαίας εντός του 2021.
Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Περιφερειάρχης τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τους ενεργειακούς δήμους θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την τεκμηρίωση του νέου σταθμού στον Περδίκκα και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση και των δυο σταθμών στη Δυτική Μακεδονία εντός του 2021.
Ακολουθεί συνημμένα το πλήρες κείμενο του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Τσάκα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου