.
.

Στην πανηγυρική παρουσίαση της πρωτοβουλίας του ΤΑP για οικονομική ενίσχυση των μεταπτυχιακών ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Καστοριά ο εμπνευστής της δράσης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης

Στην επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του TAP για οικονομική ενίσχυση των δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα ενέργειας, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καστοριά στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, εμπνευστής της συγκεκριμένης δράσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έως 23.10.2017 η παράταση για την ρύθμιση των αυθαιρέτων στον νόμο 4178/2013

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ένταξης στον νόμο 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» για τριάντα (30) ημέρες από τη λήξη της τελευταίας παράτασης, δηλαδή την 23-10-2017.
Συγκεκριμένα, στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρονται τα ακόλουθα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τι προβλέπεται για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου στο νέο Σ/Ν για το δομημένο περιβάλλον

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (δείτε το πλήρες σχέδιο νόμου, εδώ)
Σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αναφέρονται τα εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Ημερίδα "Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία Παραδείγματα στη Δυτική Μακεδονία"

Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών έργων SYMBI (Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg Europe και Μ3P (Material Match Making Platform) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. αντίστοιχα.


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ελπίδα: Μεθοδεύσεις του κ. Καρυπίδη θέτουν σε κίνδυνο τις υποθέσεις Αναργύρων και Ακρινής!

Επικίνδυνος και επιζήμιος εν γνώσει του, ή λόγω άγνοιας και αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων του;

Το ερώτημα αφορά τον Περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη και δημιουργείται εξ αιτίας της επίσημης απάντησης που έλαβε ο συνδυασμός μας στην επερώτηση που κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΑΠΕ: Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τα Συγκεντρωτικά Θερμικά Ηλιακά συστήματα

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “SOLAR CV - SSA to cover skill needs through delivery and recognition of EU joint CV in Concentrated Solar Power” (πλαίσιο Erasmus+, www.solar-cv.eu/) διοργανώνει δύο παράλληλα διαδικτυακά πιλοτικά σεμινάρια για τα Συγκεντρωτικά Θερμικά Ηλιακά (ΣΘΗ) συστήματα, στα οποία προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.
Τα σεμινάρια, που θα οργανωθούν στα πλαίσια του έργου, είναι τα εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μείωση των εκπομπών ρύπων και ταχεία προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή προτείνει έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Εκτεταμένη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) σχετικά με τη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα καλεί τις Βρυξέλλες να εντείνουν τις περικοπές των εκπομπών και να προσαρμοστούν ταχύτερα στην κλιματική αλλαγή, καθώς οι τρέχουσες προσπάθειές τους δεν ήταν επαρκείς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έντονη ανησυχία στους κατοίκους των Αναργύρων εν αναμονή της μετεγκατάστασης

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινότητα των Αναργύρων Φλώρινας, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται τρεις μήνες τώρα σε αναμονή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την απαλλοτρίωση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας ζήτησε την άμεση εκκένωση όλου του οικισμού, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε προ μηνών στο ορυχείο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η μάχη για Αγ. Δημήτριο και νερά - Μπαίνει και η Μεγαλόπολη στο καλάθι των λιγνιτών που πωλούνται

Παρτίδα σκακιού έχει αρχίσει να θυμίζει έντονα η διαπραγμάτευση για το θέμα της πώλησης των λιγνιτών της ΔΕΗ, καθώς και οι δύο πλευρές, τόσο η Ελληνική όσο και η πλευρά των δανειστών ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους με διαφορετικές στοχεύσεις:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: προς ένα μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα και σεβασμό στο περιβάλλον

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα με θέμα την καθαρή και ευφυή κινητικότητα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τον απολογισμό των στόχων, που, επί του παρόντος, έχουν επιτευχθεί, εξετάζοντας ακόμη τι χρειάζεται για να καταστεί δυνατή και να επιταχυνθεί η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, γράφουν οι Hans De Keulenaer* και Diego Garcia Carvajal.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Διαβολοβδομάδα» για τη ΔΕΗ: Οι επαφές στις Βρυξέλλες, οι αποφάσεις για τις προς πώληση μονάδες και η πίεση του χρόνου

Κρίσιμη όσον αφορά τη διαμόρφωση της τελικής λίστας των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι είναι η σημερινή (18/9) επίσκεψη στις Βρυξέλλες ελληνικού κλιμακίου στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΗ με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλο, προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμοδίους των Γενικών Διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ): "Εξόρυξη και περιβάλλον είναι έννοιες συμβατές"

«Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων είναι πλήρως αναστρέψιμο μέσα από ορθές διαδικασίες αποκατάστασης του τοπίου. Υπάρχει έντονη υπερτίμηση από την κοινή γνώμη για την περιβαλλοντική βλάβη από την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της χώρας, ενώ τα δεδομένα στατιστικά στοιχεία (ΕΣΥΕ) αναδεικνύουν την πραγματική εικόνα σε σύγκριση με άλλους κλάδους». Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) κ. Χ. Καβαλόπουλος στην ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Ανθρωπος» στις 16.9.2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μπορεί ένα κράτος της ερήμου να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα έλλειψης νερού;

Δεκάδες άρθρα του οικονομικού Τύπου είναι αφιερωμένα στην κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, στην περίπτωση της χώρας μας το πρόβλημα ρευστότητας έχει και κυριολεκτική διάσταση. Το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων κατατάσσει την Ελλάδα 28η σε σύνολο 161 χωρών στη λίστα με τα κράτη που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σπανιότητας νερού έως το 2040 αφού καταναλώνει το 40-80% των αποθεμάτων της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΝΤ: Το τέλος της εποχής του πετρελαίου δεν είναι πολύ μακριά

Μία επανάσταση στις μεταφορές βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την αγορά πετρελαίου τις ερχόμενες δεκαετίες, αναφέρει άρθρο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMFBlog), με τίτλο: «Τέλος της εποχής πετρελαίου: Όχι αν, αλλά πότε».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στο πλευρό των κατοίκων των Αναργύρων ο Σπάρτακος

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της Τρίτης 19/9
Υποσχέσεις
Ευχολόγια
Δείγματα κατανόησης
Σημάδια εγρήγορσης …

…..ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !!!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

EIA: Η Παγκόσμια Κατανάλωση Ενέργειας θα Αυξηθεί Κατά 28% το Διάστημα 2015 - 2040

Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 28% μεταξύ 2015 - 2040, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Διεύθυνση Ενεργειακής Πληροφόρησης ( Energy Information Administration - EIA) των ΗΠΑ.
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στην κατανάλωση ενέργειας εκτιμάται ότι θα προέλθει από χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΟΣΑ, δήλωσε η EIA στη Διεθνή Ενεργειακή Επισκόπηση του 2017 ( International Energy Outlook 2017) που εξέδωσε την Πέμπτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μακράς Πνοής Συνεργασία μεταξύ ΔΕΗ και SHENHUA GROUP

Θετικά βλέπει η Shenhua τις τρεις δράσεις που της έχει προτείνει η ΔΕΗ και αφορούν τη συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού στη διαδικασία αποεπένδυσης των λιγνιτών της ΔΕΗ, τη συμμετοχή της στη ΔΕΗ Solar Solutions που έχει συστήσει η ΔΕΗ με τον Όμιλο Κοπελούζου και την εγκαθίδρυση επικοινωνίας μεταξύ του ΚΔΕΠ της ΔΕΗ και του ερευνητικού κέντρου της SHENHUA GROUP.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μελέτη EBRD: "Είδαν φως και μπήκαν" οι Κινέζοι στην ελληνική ενεργειακή αγορά – Η ΕΕ το άναψε και τώρα προσπαθεί να το σβήσει

Την κινεζική στρατηγική για την αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας της Κίνας στην Ευρώπη παρακολουθεί και αναλύει μελέτη που εκπονήθηκε για την EBRD και παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα. Η επιθετική επενδυτική προσέγγιση της Κίνας στην Ελλάδα αποτυπώνεται στις σελίδες της έκθεσης, την οποία συνέταξε ο Δρ. Jens Bastian με χρηματοδότηση από το Central European Initiative, με τον ενεργειακό τομέα να αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς ανάλυσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Κοζάνης: Υποχρέωση αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων με ισχύ κάτω από 10 KW

Ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες μεταποιητικών επιχειρήσεων ότι η νομοθεσία σχετικά με την αδειοδότηση των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων με κινητήρια ισχύ κάτω από 10KW, έχει τροποποιηθεί. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του αρ. 51 του Ν. 4442/2016, οι δραστηριότητες  με  εγκατεστημένη  κινητήρια ισχύ  μέχρι  10  kW  που  ήδη  λειτουργούν,  αλλά  για τη λειτουργία τους δεν ήταν απαραίτητη η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης έναρξης λειτουργίας, υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου (και των σχετικών Κ.Υ.Α) να εναρμονιστούν με τις κείμενες διατάξεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θέμης Μουμουλίδης: «Αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης στα δίμηνα της ΔΕΗ. Δικαίωση του αυτονόητου. Μακροχρόνια ανεργία και οικονομικά ασθενείς ομάδες προτάσσονται».

Ένα σημαντικό βήμα στη δικαιότερη διάθεση εργασίας στους ανέργους της Π.Ε. Κοζάνης, αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, για την αλλαγή των «κριτηρίων πρόσληψης ανειδίκευτου προσωπικού [εργατών] για απασχόληση 60 ημερομισθίων». Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση της διοίκησης της Εταιρείας, προηγούνται των πάντων οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

EΝΠΕ: Ο Σκουρλέτης είπε ότι θα αποσυναρμολογήσει τις Αποκεντρωμένες

Για την αποσυναρμολόγηση των Αποκεντρωμένων Διοίκησεων δεσμεύθηκε στους περιφερειάρχες κατά τη σημερινή τους δίωρη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέχεια των όσων έχει γράψει η aftodioikisi.gr περί πρόθεσης της κυβέρνησης να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός μετά τη συνάντηση: «Ο Υπουργός ανέλαβε ενώπιόν μας την πολιτική δέσμευση για αποσυναρμολόγηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων τους, εκτός αυτών που προβλέπονται συνταγματικά να ασκούνται από το κεντρικό κράτος, μαζί με το προσωπικό στις Περιφέρειες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέα προειδοποίηση για εκκένωση του οικισμού των Αναργύρων από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα. Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι

Την εκτίμησή του ότι το χωριό Ανάργυροι «θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και στο σύνολο του» εξέφρασε εκ νέου κατά την επίσκεψη του στην περιοχή ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας μετά την νέα αυτοψία που διενήργησε και τις μετρήσεις που έλαβε από τα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί προκειμένου να παρακολουθούν την δραστηριότητα του εδάφους, διαπίστωσε ότι «έχουν εντοπιστεί νέα ρήγματα εντός του χωριού, ενώ έχουν μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που είδαμε σαν αποτέλεσμα στους Ανάργυρους, μας ενισχύει την άποψη ότι το χωριό θα πρέπει να φύγει».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ψάχνει επενδυτικές ευκαιρίες μέσω Γιουνκέρ στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναζητά νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημερινή της ανακοίνωση.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες χώρες που έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Απολογισμός του Στρατηγικού Συνεδρίου ‘Investment Opportunities in Southeastern Europe’

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Στρατηγικό Συνέδριο Investment Opportunities in Southeastern Europe, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έλεος με το λαϊκισμό κ. Ζεμπιλιάδου!

Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι κριτική, αλλά δίκαιη και εποικοδομητική. Αυτό είναι κάτι που η Γεωργία Ζεμπιλιάδου φαίνεται ότι δε θέλει να κατανοήσει και να υπηρετήσει το ρόλο της ουσιαστικά.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, χρησιμοποιώντας, όπως τη βολεύει, τα στοιχεία σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, θεωρεί πως βγάζει… άσο από το μανίκι.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...