.

Κατατέθηκαν 12.500.000 ευρώ για την μετεγκατάσταση του οικισμού Πτελεώνα – Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων

Αποζημιώσεις ύψους 12.500.000€ για τους κατοίκους του οικισμού Πτελεώνα που αφορά την αγορά των ιδιοκτησιών τους από την ΔΕΗ προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές κατατέθηκαν από την επιχείρηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Στην συνάντηση που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στην Αθήνα , εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη του θέματος, καθώς ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία της επιχείρησης με την Περιφέρεια ώστε να γίνει η Δυτική Μακεδονία κέντρο αναφοράς όχι μόνο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά και στα αιτήματα των αυτοδιοικητικών της περιοχής που αφορούν τη ροή χρηματοδότησης του Τοπικού Πόρου.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης τόνισε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΗ όχι μόνο στα ζητήματα ενέργειας αλλά και σε θέματα πολιτισμού και νέων ευκαιριών και ανέφερε, επίσης, ότι ήδη δρομολογούνται θετικές εξελίξεις στην παραγωγή οπτικοακουστικών υλικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου