.

Δεύτερη ευκαιρία στην Αθήνα δίνουν οι Βρυξέλλες για τους λιγνίτες, εντός εβδομάδας η ελληνική πρόταση στη DG Comp

Ζήτημα ημερών θεωρείται η αποστολή στις Βρυξέλλες της ελληνικής πρότασης για τους λιγνίτες της ΔΕΗ, η οποία, σύμφωνα με συνεργάτες του υπ. ΠΕΝ Γ.Σταθάκη, τοποθετείται εντός της εβδομάδας, καθώς στόχος είναι η Ελλάδα να συμμορφωθεί το συντομότερο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, χθες επικρατούσε ένα κλίμα συνεχών συσκέψεων στο ΥΠΕΝ και επαφών με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ελληνικό σχέδιο που θα κατατεθεί στη DG Comp, προφανώς έπειτα από συνεννόηση μαζί της, και θα περιλαμβάνει όλα τα σενάρια στα οποία έχει αναφερθεί το "Energypress".

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος Τεχνικής βοήθειας της Ε.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος Τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019. Η Δυτική Μακεδονία συμμετέχει ως πιλοτική περιφέρεια στην Πλατφόρμα Λιγνιτικών Περιφερειών υπό μετάβαση, μια πρωτοβουλία της η οποία θα διευκολύνει την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων και τη χάραξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στις Περιφέρειες υπό μετάβαση. Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί ώστε να επιταχύνει τη μετάβαση σε μοντέλα καθαρής ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη, τις διαρθρωτικές αλλαγές, στη δημιουργία νέων δεξιοτήτων και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση και Μεταλιγνιτική Περίοδος»


O Δημήτρης Σιόλιος και το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικών και Αναπτυξιακών Μελετών σας προσκαλούν στην Πτολεμαΐδα, στην εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση και Μεταλιγνιτική Περίοδος».
Ευκαιρίες και προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής του οικονομικού άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας ενόψει της επερχόμενης μεταλιγνιτικής περιόδου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Παγκόσμια Τράπεζα, για το Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας της Υπηρεσίας Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετάβασης

Συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την διαδικασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, πραγματοποίησε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«e-Διακηρύξεις» από το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.: "Νέο βήμα μπροστά με εξατομίκευση περιεχομένου και ευκολότερη αναζήτηση"


Το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. ανακοινώνει την αναβάθμιση της εφαρμογής «e-Διακηρύξεις», με ευκολότερη αναζήτηση, εξατομίκευση του περιεχομένου, καθώς και διακηρύξεις φορέων, που δεν υποχρεούνται στη δημοσίευσή τους στη Διαύγεια και το ΕΣΗΔΗΣ Δημοσίων Έργων, όπως η Δ.Ε.Η, ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε και ο Ο.Λ.Π. Για την πρόσβαση και τη χρήση της εφαρμογής απαιτείται η επικαιροποίηση των στοιχείων των Πιστούχων Μελών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φορέα www.tmede.gr.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παρουσιάσεις ενημερωτικής εκδήλωσης δράσεων και έργων του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή, 08/02/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις της ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ εδώ και των σχετικών φορέων εδώ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και παραγωγική ανασυγκρότηση

Του Μάντζιαρη-Ζαφείρη Στέργιου*

Ένα μείζον ζήτημα που κατά περιόδους αναδύεται στην επικαιρότητα είναι αυτό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο γεωγραφικός αυτός χώρος περιλαμβάνει τέσσερις νομούς και κατοικείται από περίπου 300.000 κατοίκους. Ταυτόχρονα συνορεύει με δύο χώρες ενώ δε βρέχεται από θάλασσα. Επιπρόσθετα η παραγωγική διαδικασία της Περιφέρειας (Κοζάνη, Φλώρινα) έχει συνδεθεί άμεσα και σχεδόν μονοδιάστατα με τη λειτουργία της ΔΕΗ και κατ’επέκταση με τα ενεργειακά, χαρακτηριζόμενη από πολλούς ως η «ενεργειακή καρδιά» της Ελλάδας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Τρέχουν» 11+11 προγράμματα απασχόλησης από ΟΑΕΔ - Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία

Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία, που παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, για 550 νέους αναμένεται να «τρέξει» το αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, καθώς πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, προβλέπεται ότι οι 300 ωφελούμενοι θα απασχοληθούν ως «προεργασία» για 7 μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Άλλοι 250 άνεργοι, νέοι επιστήμονες, αναμένεται να εργαστούν σε project της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Η συνολική απασχόληση έχει διάρκεια 18 μηνών και η αμοιβή προσδιορίζεται στα 650 ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το euro2day.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Με τροπολογία του ΥΠΕΝ απελευθερώνονται πόροι για το Πράσινο Ταμείο και ενεργοποιείται το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Με τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στο Πράσινο Ταμείο και εισήχθη στο ν/σ "Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις" του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπεται αφενός η δυνατότητα διάθεσης στο Πράσινο Ταμείο μέρους των εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αφετέρου η εξαίρεση ποσών από τον περιορισμό διάθεσης των εσόδων του.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δεν βάζουν θέμα “νερών” προς το παρόν οι Βρυξέλλες – Συζητήσεις με το ΥΠΕΝ για νέα διαδικασία πώλησης των λιγνιτών

Στην ελληνική αποστολή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του ECOFIN και της διαπραγματευσης του ΥΠΟΙΚ για τη 2η μεταμνημονιακή αξιολόγηση συμμετείχε τις δύο προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, τετραμελής ομάδα στελεχών του ΥΠΕΝ με επικεφαλής το διευθυντή του γραφείου του υπουργού, κ. Νικολακάκη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: "ΔΕΝ ξεπουλάμε, ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ "

Με την ευχή η υγεία, η ελπίδα και το κοινό καλό να «πρωταγωνιστούν» στη νέα χρονιά, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, η πρώτη για το 2019 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδη, του ΓΓ της Ομοσπονδίας Α. Καρρά και του Εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Π. Καραλευθέρη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Άγονος ο διαγωνισμός - Για να αποφευχθεί μια νέα «μικρή ΔΕΗ», το ΥΠΕΝ επιδιώκει άμεση πώληση των λιγνιτικών με άλλους όρους και από άλλον φορέα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το οποίο κήρυξε άγονο το διαγωνισμό και περαίωσε τη διαδικασία της αποεπένδυσης των λιγνιτικών «πακέτων» της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, μη αποδεχόμενο την προσφορά της Μυτιληναίος για τη Μελίτη και την υπό αιρέσεις πρόταση της κοινοπραξίας Sev.en Energy-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το σύνολο των προ πώληση παγίων.


κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energypress.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Άλλο σημαίνει αποεπένδυση, άλλο πώληση, άλλο ξεπούλημα και άλλο ΔΩΡΕΑΝ εκχώρηση

Μιλήσανε για αποεπένδυση, μιλήσαμε για ΞΕπούλημα
Μιλήσανε για πώληση, μιλήσαμε για ΞΕπούλημα
Μιλήσανε για εύλογο τίμημα, ΜΙΛΑΜΕ για «δωρεάν εκχώρηση».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συγχωνεύσεις ΑΕΙ. Οι προεκλογικές σκοπιμότητες και ο τοπικισμός ανατρέπουν τον ορθολογισμό [του Λ. Τσικριτζή]


Το να μιλάς στην Ελλάδα για συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων είναι σαν να παραβιάζεις ανοιχτές θύρες. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει σε μια χώρα, όπου εδώ και 30 έτη περίπου υπάρχει υπερπαραγωγή πτυχιούχων και νέων τμημάτων,  χωρίς βασική αντιστοιχία με την οικονομία και την αγορά εργασίας. Αργά ή γρήγορα οι φούσκες σκάζουν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ποιος φταίει για τον εκτροχιασμό του διαγωνισμού για τους λιγνίτες

Την περασμένη Παρασκευή, η ΔΕΗ προσκάλεσε τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσέλθουν στην παρουσίαση των τελευταίων στοιχείων, μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των εργαζόμενων που θα αποχωρήσουν από τις πωλούμενες μονάδες. Το επιχείρημα της ΔΕΗ είναι ότι εάν αφαιρεθούν τα κόστη για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αυτομάτως οι μονάδες καθίστανται οριακά ζημιογόνες και επομένως είναι λογικό να ζητείται ένα εύλογο τίμημα για την πώλησή τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έκδοση 5 Προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020


Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στις αστικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε 5 Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 23.990.000 € που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για την υλοποίηση στοχευμένων επεμβάσεων αστικής ανάπτυξης, αναζωογόνησης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής εντός των περιοχών παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται έργα βιοκλιματικών αναπλάσεων πλατειών, διαδρομών και δικτύων εντός των περιοχών παρέμβασης, έργα αστικού πρασίνου, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και αναπλάσεις, δημιουργία πρασίνου για πεζούς και ποδήλατα κ.α. εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υλοποίηση Φόρουμ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο των τροφίμων μέσα από την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης του έργου «ECOWASTE4FOOD»

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ παρουσίασης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe. Το έργο «ECOWASTE4FOOD: Υποστήριξη της οικολογικής καινοτομίας για τη μείωση των απορριμμάτων από τρόφιμα και την προώθηση μιας περισσότερο αποδοτικής οικονομίας με την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων» αποτελεί ένα έργο που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του κρίσιμου προβλήματος των απορριμμάτων τροφίμων (food waste) μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, τη βελτίωση των περιφερειακών πολιτικών και την προώθηση της οικολογικής καινοτομίας στις συμμετέχουσες περιοχές του έργου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εναλλακτικά σενάρια από κυβέρνηση, ΔΕΗ και Κομισιόν για την περίπτωση ναυαγίου στην αποεπένδυση των λιγνιτών

Μόνον μια νέα παράταση, χωρίς όμως το σενάριο αυτό να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, θα μπορούσε να αποτρέψει ή τουλάχιστον να μεταθέσει, το οριστικό ναυάγιο που διαφαίνεται ότι θα προκύψει την Τετάρτη σχετικά με το διαγωνισμό για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Οι νομοθετικές μας παρεμβάσεις αποδίδουν. Στο ταμείο της Περιφέρειας κατατέθηκαν 42.400.000€ για την συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των Αναργύρων»

Την ευθύνη για την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θέμης Μουμουλίδης : “Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία, θα αποκτήσει το δικό της FILM OFFICE”

Η Δυτική Μακεδονία σύντομα θα αποκτήσει το δικό της Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (FILM OFFICE).
Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρη Κρέτσου, στους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δημιουργία και των 13 Περιφερειακών FILM OFFICES.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λυγκήστις: Επιστολή στον ΑΗΣ Μελίτης

Κ Διευθυντά,

Μετά τη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας και την ενημέρωση που μας έγινε για τη πορεία της νέας θυγατρικής ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ προέκυψαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Δεν βλέπουν φως… οι μνηστήρες των λιγνιτικών μονάδων – Σενάρια για την επόμενη μέρα μελετά το ΥΠΕΝ

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον ο διαγωνισμός πώλησης της Μεγαλόπολης και της Μελίτης με το ενδεχόμενο της αρνητικής έκβασης να πλησιάζει όλο και πιο κοντά.
Κι ενώ για σήμερα η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους υποψήφιους επενδυτές (CHN Energy – όμιλος Κοπελούζου, Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος) προκειμένου, όπως έκαναν χθες γνωστό κύκλοι της εταιρίας, να παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα από την εθελουσία έξοδο και τις μετακινήσεις 400 εργαζομένων που οδηγούν σε κερδοφορία τις μονάδες, εντούτοις η πλευρά των μνηστήρων εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στα όσα υποστηρίζει η «Χαλκοκονδύλη».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δικαστήριο για εξασθενές χρώμιο: «Στα πετρώματα της περιοχής οφείλεται η παρουσία υψηλών τιμών εξασθενούς Χρωμίου στο νερό» κατέθεσε το ΙΓΜΕ

Με την εξέταση των μαρτύρων της υπεράσπισης συνεχίστηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για τέταρτη ημέρα, η δίκη για την μόλυνση με εξασθενές Χρώμιο των υδάτων της πηγής που υδρεύονταν τα χωριά Ακρινή, Αγ. Δημήτριος, Ρυάκιο και Κοιλάδα.
Κατηγορούμενοι είναι, 4 κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ που διετέλεσαν διευθυντές του ορυχείου Νοτίου πεδίου από το 2012 έως το 2018. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «τα 4 στελέχη της ΔΕΗ παραβίασαν τον περιβαλλοντικό νόμο Ν.1650/86 με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το περιβάλλον στα παραπάνω χωριά».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η τρίτη μελέτη της Περιφέρειας Δ.Μακεδονίας για το εξασθενές χρώμιο: Αμελητέα η συμβολή της τέφρας στην παρουσία του- Υπεύθυνη η γεωλογία και τα πετρώματα

Τα αποτελέσματα της τρίτης μελέτης για το εξασθενές χρώμιο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στην τέταρτη κατά σειρά δίκη για τη μη σωστή διαχείριση της τέφρας. Κατηγορούμενοι τέσσερις πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τον εμπλουτισμό των νερών με το τοξικό εξασθενές χρώμιο στις τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου Κοιλάδας και Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έκδοση 3 Προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση Δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε 3 Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 € που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, και Φλώρινας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...