.

Έκδοση 3 Προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση Δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε 3 Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 € που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων, εντός των περιοχών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, και Φλώρινας.
Η δράση έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στις περιοχές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που επιλέχτηκαν από την κάθε Αστική Αρχή, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, της έξυπνης διαχείρισης της ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσιες υποδομές και σχολικά κτίρια.
Αναλυτικά, οι τρεις Προσκλήσεις που εκδόθηκαν αφορούν:
Πρόσκληση 76 – «Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ του Δήμου Γρεβενών«, προϋπολογισμού 1.500.000 €.
Πρόσκληση 77 – «Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ του Δήμου Καστοριάς«, προϋπολογισμού 1.500.000 €.
Πρόσκληση 78 – «Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ του Δήμου Φλώρινας«, προϋπολογισμού 1.000.000 €.
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 – «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.
Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από 28/01/2019 έως την 31/03/2019.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου