.

Μυτιληναίος: Ανάκληση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 436,6MW

Την ανάκληση της άδειας παραγωγής ενέργειας της θυγατρικής Protergia, για σταθμό φυσικού αερίου ισχύος 436,6 MW στο Βόλο ζήτησε η Μυτιληναίος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, συνεκτιμώντας τις ευρύτερες συνθήκες της αγοράς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική εταιρεία της «PROTERGIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» προτίθεται να υποβάλλει αίτημα για την ανάκληση της υπ' αρ. Δ5/ΗΛ/Γ/Φ28/4/10202/01-06-2001 άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 436,6MW, στην Α' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Σήμερα, ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας, λειτουργώντας ήδη τρεις μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.215,08 MW. Με αυτό το δεδομένο και λαμβάνοντας υπόψη τη δομή και δυναμική της αγοράς, η πρόθεση ανάκλησης της εν λόγω αδείας δεν επηρεάζει το στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου στην εγχώρια αγορά της ενέργειας.
 
Πηγη: www.sofokleous10.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου