.

Σπάρτακος: Αποτελέσματα συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Για τις δραστηριότητες που ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες (δράσεις-παρεμβάσεις-ενημερώσεις) κυρίως επί ζητημάτων που αφορούν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη επιχείρηση, ενημέρωσε, το Προεδρείο, το σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την σημερινή του συνεδρίασή.

Έχοντας επισκεφθεί την συντριπτική πλειοψηφία των χώρων εργασίας και έχοντας έρθει σε επαφή με σημαντικό αριθμό εργαζομένων, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατάφερε να μεταφέρει έγκαιρα όλες τις τελευταίες εξελίξεις προκειμένου να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση των εργαζομένων για όλα τα θέματα που ειδικά τους τελευταίους μήνες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς και επιβάλλεται να υπάρχει αδιάλειπτη παρακολούθησή τους και συνεχής επαγρύπνηση.

Περαιτέρω, το σώμα ενημερώθηκε:
 για την μεγαλύτερη επένδυση της χώρας που βρίσκεται τούτη τη στιγμή σε εξέλιξη και δεν είναι άλλη από το έργο «Πτολεμαΐδα V»
 για τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται του λιγνίτη και των ρύπων και τα οποία το επόμενο διάστημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σωματείο. (επί των θεμάτων του λιγνίτη και των ρύπων το Σωματείο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα αναλάβει πρωτοβουλίες εμπλέκοντας φορείς και θεσμούς προκειμένου καθείς να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και να αναλάβει τις ευθύνες του)
 για το θέμα των απαραίτητων προσλήψεων που με κάθε τρόπο το σωματείο –εν μέσω- κρίσεως διεκδικεί, καθότι το ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό αφού έχει φέρει την επιχείρηση να λειτουργεί «στο κόκκινο».
 για το θέμα του παιδικού σταθμού της ΔΕΗ που παρακολουθείται στενά από το Σωματείο και που όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει τις πόρτες του για τα παιδιά των συναδέλφων, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
 για τα ζητήματα των συναδέλφων οχταμηνιτών, τα οποία ο Σωματείο έχει στην πρώτη γραμμή προκειμένου να επιτευχθούν οι διεκδικήσεις τους.
 για την ογκώδη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να «κλείσει η τρύπα» των χρωστούμενων στη ΔΕΗ τα οποία την έχουν φέρει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα με πολλαπλά αντίκτυπο.
 για την συμμετοχή του Σωματείου στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Κοζάνη στις 9/12 προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της Κοζάνης, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής και να παύσει η ¨αρρυθμία¨ του να κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.
Τέλος, το Σωματείο κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3 του Δεκέμβρη, ενάντια στη συνεχιζόμενη λαίλαπα των Μνημονίων που ρημάζουν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου