.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για το θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΗ

Ανήμερα της γιορτής της προστάτιδας των λιγνιτωρύχων Αγίας Βαρβάρας και λίγες μόνον ημέρες πριν από την γιορτή των Χριστουγέννων με την οποία προσδοκούμε αναγέννηση της ελπίδας για όλα όσα επιδιώκουμε, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ, έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και να μας επαναφέρει στην τραγική πραγματικότητα.
Μία πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από την χρόνια και συστηματική ολιγωρία της Επιχείρησης που με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει (ή μάλλον, με τον τρόπο με τον οποίο ΔΕΝ αντιμετωπίζει) την κατάσταση που επικρατεί, πυροδοτεί διαρκώς επεισόδια με αποδέκτες τους εργαζόμενους που πληρώνουν πολύ ακριβά αυτή της την εμμονή.
Το νέο εργατικό ατύχημα στις αποθέσεις του Νοτίου Πεδίου με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο, δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου και δεν ξεπερνά απλά «κόκκινες γραμμές».
Το νέο εργατικό ατύχημα, φέρνει πλέον προ των ευθυνών τους ΔΕΗ και Κυβέρνηση που αδιαφορούν εγκληματικά εφαρμόζοντας πρακτικές που αποδεδειγμένα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα που κοστίζουν ακριβά τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μία σειρά άλλων καταστάσεων.
Αποτελεί τραγική ειρωνεία, η ΔΕΗ να υλοποιεί δράσεις με θέμα ««Μηδέν ατυχήματα στους χώρους των Ορυχείων» και την ίδια ώρα ο απολογισμός του τελευταίου χρονικού διαστήματος να μετρά απώλεια για 3 ανθρώπινες ζωές
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέλνει μήνυμα στους υπευθύνους της συντηρούμενης κατάστασης στους χώρους εργασίας ότι «το αδιάφορο βλέμμα τους είναι ένα διαρκές αντίο σε συναδέλφους που θα πληρώνουν με τη ζωή τους την ολιγωρία και την αδιαφορία τους».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του συναδέλφου και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου