.

Την πρόταση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για διάθεση ποσού από τα δικαιώματα εκπομπών CO2 στους ενεργειακούς Νομούς, ζήτησε ο Δήμαρχος Κοζάνης

Την πρόταση των Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για την διάθεση ποσού από τα δικαιώματα εκπομπών CO2 στους ενεργειακούς Νομούς παρουσίασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στον υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Σκουρλέτη, σε συνάντηση, που είχαν στην Αθήνα, το πρωί της Παρασκευής.
Στην συνάντηση, ο Δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε στον Υπουργό την πρόταση των Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για την διάθεση στους ενεργειακούς νομούς ποσού από τα έσοδα των δημοπρατήσεων δικαιωμάτων CO2.

Σχετικά με το θέμα αυτό έχει ήδη σταλεί σχετική επιστολή από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων στους αρμόδιους Υπουργούς (κ.κ. Σκουρλέτη και Τσιρώνη) και στους Βουλευτές των Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας με την οποία ζητείται να τροποποιηθεί το άρθρο 111 του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και να προβλέπει την διάθεση μέρους των χρημάτων αυτών στους ενεργειακούς νομούς μιας και οι νομοί αυτοί θα πληγούν σοβαρά από την μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.
Επίσης, ο κ. Ιωαννίδης, έθεσε επισταμένως στον Υπουργό τα ζητήματα της Μεταλιγνιτικής περιόδου και την ανάγκη το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να παρουσιάσει τις προτάσεις και τις θέσεις του για το θέμα. Ο Δήμαρχος Κοζάνης ζήτησε από τον Υπουργό την συμμετοχή του στον Δημόσιο Διάλογο που το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να ξεκινήσει ο Δήμος Κοζάνης για το θέμα.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν και μια σειρά από άλλα θέματα όπως οι μετεγκαταστάσεις και οι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των μετεγκαταστάσεων της περιοχής.
Τέλος συζητήθηκαν και αρκετά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, με τον Δήμαρχο Κοζάνης, να τονίζει και να ζητά από τον Υπουργό την ενεργοποίηση των Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τον έλεγχο της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τη ΔΕΗ, μιας και καταγράφονται αρκετά περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή και υπάρχει η ανάγκη τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου