.

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση και Μεταλιγνιτική Περίοδος»


O Δημήτρης Σιόλιος και το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικών και Αναπτυξιακών Μελετών σας προσκαλούν στην Πτολεμαΐδα, στην εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση και Μεταλιγνιτική Περίοδος».
Ευκαιρίες και προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής του οικονομικού άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας ενόψει της επερχόμενης μεταλιγνιτικής περιόδου.

Στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στον άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου χτυπά επί δεκαετίες η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αλλαγή του ενεργειακού χάρτη της Χώρας, την οικονομική κρίση και την παγκόσμια οικονομική συγκυρία έχουν κλονίσει τις τοπικές οικονομικές βεβαιότητες. Με αυτήν την αφορμή οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι σε αυτόν τον ευρύ και ουσιαστικό διάλογο χωρίς υπεκφυγές και μισά λόγια σχετικά με το μέλλον της περιοχής μας.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
Θεόδωρος Σκυλακάκης, Οικονομολόγος και πρόεδρος της Δράσης
Μιχάλης Αργυρού, Οικονομολόγος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, Αναπ. Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας
Παντελής Λάμπρου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Products&Investments.
Εισηγητής και συντονιστής της συζήτησης: Δημήτρης Σιόλιος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας την Κυριακή  24 Φεβρουαρίου στις 17:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση των εισηγητών με τους παρευρισκόμενους.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
17:30 – 18:00: Προσέλευση
18:00 – 18:10: Εισαγωγή, Δημήτρης Σιόλιος
18:10 – 18:20: Χαιρετισμός, Γιάννης Ανδρουλάκης
18:20 – 18:40: Εισήγηση  Θεόδωρος Σκυλακάκης
18:40 – 19:00: Εισήγηση Μιχάλης Αργυρού
19:00 – 19:20: Εισήγηση Παντελής Λάμπρου
19:20 – 20:00: Ανοιχτή συζήτηση
Μπορείτε να ακολουθείτε την εκδήλωση στο facebook πατώντας εδώ: https://www.facebook.com/events/2294198344171153/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου