.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Παγκόσμια Τράπεζα, για το Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας της Υπηρεσίας Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετάβασης

Συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την διαδικασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, πραγματοποίησε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στόχος του προγράμματος στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ΠΣΔΜ-SRSP) της ΕΕ είναι να βοηθά τα κράτη μέλη να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν θεσμικές, διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χρησιμοποιούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς.
Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη όχι μόνο για την περιοχή αλλά για το σύνολο των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης, ώστε να μπορέσουμε μέσα από συναντίληψη και συναπόφαση να απαντήσουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος που αφορούν στην εποχή πριν και μετά το λιγνίτη».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου