.

Σπάρτακος: Εξώδικη δήλωση στη ΔΕΗ για προσλήψεις

[ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ A.E. ΚΗΕ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα (οδός Βασ. Κων/νου 4) και εκπροσωπείται νόμιμα,


Προς :

1. Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία (Δ.Ε.Η. Α.Ε.)», που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νόμιμα,
2. Τον κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνοντος Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου της Δ.Ε.Η. Α.Ε., κατοικοεδρεύοντα ως εκ της εν λόγω ιδιότητάς του ομοίως ως άνω.

Κοινοποιούμενη:

1. Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη ο οποίος κατοικοεδρεύει ως εκ της ιδιότητάς του στην Αθήνα (Λ. Μεσογείων 119)
2. Στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση ο οποίος κατοικοεδρεύει ως εκ της ιδιότητάς του στην Αθήνα (Οδός Σταδίου 27)

Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων/κινητοποιήσεων κάθε μορφής και διάρκειας, για τους παρακάτω λόγους.

Κύριε Πρόεδρε
Στο διεκδικητικό πλάνο του σωματείου, το θέμα των προσλήψεων –ένεκα των αυξημένων αναγκών στην επιχείρηση- υπήρξε πάντα υψηλά στην ατζέντα.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που στάθηκε αφορμή για πλείστες συγκρούσεις, αντεγκλήσεις, ενημερώσεις και δράσεις αφού, για το Σωματείο, αποτελούσε το Α και το Ω για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.
Διαπιστώνοντας ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει πλέον λάβει χαρακτήρα «έφθασε ο κόμπος στο χτένι», ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτίθεται να το ανεβάσει όσο ψηλά χρειάζεται και να ασκήσει όση πίεση απαιτείται προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες προσλήψεων που θα δώσουν ανάσα σε επιχείρηση και εργαζόμενους.
Είμαστε σίγουροι ότι έχοντας διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το θέμα «έλλειψη προσωπικού – επιτακτική ανάγκη μόνιμων προσλήψεων» το γνωρίζεται πολύ καλύτερα από τον καθένα.
Δυστυχώς οι προσλήψεις, αν και πάντα αποτελούσαν επιτακτική ανάγκη, δεν έτυχαν ποτέ της δέουσας προσοχής με αποτέλεσμα η κατάσταση να διαιωνίζεται.
Πιο συγκεκριμένα.
 Διαχρονικοί κακοί χειρισμοί ή καθόλου χειρισμοί
 Ολιγωρίες και σφάλματα
 Αδυναμία καίριων παρεμβάσεων ένεκα «πολιτικού κόστους»
 Παραλήψεις και αδυναμίες.
οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση όπου η έλλειψη προσωπικού δεν αποτελεί απλά ένα πρόβλημα για την επιχείρηση αλλά αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα».
Αποτελεί μία κατάσταση που καθημερινά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσμενείς συνέπειες που ενέχει το ζήτημα αυτό.
Συνέπειες δυσμενείς για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές.
Συνέπειες κ. Πρόεδρε που αν δεν υπάρξει πραγματική πρόθεση να αναστραφούν, θα οδηγήσουν κάποια στιγμή, όχι στο «χείλος του γκρεμού» αλλά στο «απόλυτο κενό».
Κύριε Πρόεδρε
Όπως πολύ καλά γνωρίζεται, η έλλειψη προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε είναι άμεσα συνυφασμένη με:
 Την εντατικοποίηση της εργασίας που δυστυχώς μεταφράζεται σε: εργατικά ατυχήματα, εργασιακό στρες, αδυναμία οικογενειακού προγραμματισμού (καταστάσεις δηλαδή που δημιουργούν επιπρόσθετη ανησυχία στους εργαζόμενους)
 Την λειτουργία μηχανολογικού εξοπλισμού (κόστους εκατομμυρίων) στα όρια της επισφάλειας με ότι αυτό σημαίνει (δυσμενώς) για την επιχείρηση.
 Την αδυναμία μεταφοράς τεχνογνωσίας, που ενώ αποτελεί το «καύχημα» της Διοίκησης, η ίδια δε φαίνεται προτιθέμενη να δημιουργήσει προϋποθέσεις μεταφοράς της στην επόμενη γενεά εργαζομένων.
 Την κατάρρευση της επιχείρησης εξαιτίας της αδυναμίας υλοποίησης στοχευμένων προσλήψεων. Για μία ακόμα φορά υπογραμμίζουμε πως είμαστε ΚΑΘΕΤΑ αντίθετοι σε κάθε σχεδιασμό που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ή να ανατρέψει εργασιακές σχέσεις στο όνομα «δήθεν» αναγνωρισμένων κενών θέσεων εργασίας.
 Την έξαρση και άναρχη λειτουργία εργολαβικών καθεστώτων που έχουν σχεδόν επιβληθεί στους χώρους εργασίας καθιστώντας την αναλογία μόνιμων- εργολαβικών εργαζόμενων, σφόδρα ανησυχητική. Δυστυχώς η ανησυχία αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που δρομολογούνται οι εργασιακές σχέσεις αλλά και με το γεγονός ότι η κατάσταση διαμορφώνει πλέον εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» που όχι απλά δεν αρμόζουν σε μία δημοκρατική χώρα, αλλά ούτε και τη Διοίκηση τιμούν.
Κύριε Πρόεδρε
Έχοντας εκθέσει την κατάσταση ως ακριβώς έχει και έχοντας καταστήσει σαφές ότι το ζήτημα των προσλήψεων χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από την πλευρά Διοίκησης και Κυβέρνησης, οποιαδήποτε –εφεξής- ολιγωρία ή πλημμελής διαχείριση, σας καθιστά ηθικό αυτουργό στα όσα κραυγαλέα δυσμενή, προμηνύει η υφιστάμενη κατάσταση.
Περαιτέρω, σήμερα περισσότερο από ποτέ, με δεδομένο το γεγονός ότι με την λήξη των μνημονίων, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για υπεκφυγές και ολιγωρία επί του συγκεκριμένου (ούτε από την Διοίκηση ούτε και από την Κυβέρνηση), καλείστε να αποδείξετε το ακραιφνές ενδιαφέρον σας για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τον ‘Έλληνα καταναλωτή που είναι άμεσος αποδέκτης των πλείστων δεινών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
Ως εκ τούτου σας καλούμε να σκύψετε άμεσα πάνω από το σοβαρότατο πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό και να δρομολογήσετε εξελίξεις που θα δημιουργούν ΑΜΕΣΑ προοπτικές (στοχευμένων) προσλήψεων.
Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμενα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, Ανώνυμη Εταιρεία »(ΔΕΗ Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νόμιμα, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.


Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε. ΚΗΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Μόσχου Μόσχος Μάστορας Αθανάσιος



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου