.

Θετικές εξελίξεις για συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς «βλέπει» ο Παναγιωτάκης

Η βεβαιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη ήρθε να προστεθεί στις διαβεβαιώσεις του Γ. Σταθάκη περί ενδεχόμενης παράτασης των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς, ενισχύοντας έτσι τις θετικές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, o πρόεδρος της ΔΕΗ έχει μεταφέρει τις τελευταίες ημέρες σε συνομιλητές του την εκτίμησή του ότι η λειτουργία των μονάδων 3 και 4 θα παραταθεί και δε θα κινδυνεύσει η Τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας.

Μάλιστα, οι πηγές του energypress κάνουν λόγο ακόμα και για «προφορικές διαβεβαιώσεις» του κ. Παναγιωτάκη προς ενδιαφερόμενους για το θέμα αυτό συνομιλητές του, οι οποίες συμπληρώνονται από την επισήμανση ότι απαιτείται «διαρκής εγρήγορση» για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Έχοντας, πάντως, φτάσει πλέον σε οριακό σημείο, καθώς εκπνέει εντός των επόμενων εβδομάδων η παράταση των 17500 ωρών λειτουργίας οι όποιες εξελίξεις, εφόσον υπάρξουν, δεν θα αργήσουν.
Δεν έχουμε σενάριο για εφεδρεία λέει η ΔΕΗ
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που διακινούνται, ο πρόεδρος της ΔΕΗ έχει ρίξει στο τραπέζι κι ένα ακόμα σενάριο σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΑΗΣ Καρδιάς. Συγκεκριμένα, ο Μ. Παναγιωτάκης φέρεται να έχει μεταφέρει σε συνομιλητές του τη σκέψη να διατηρηθούν οι μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς σε καθεστώς εφεδρείας. Το σκεπτικό είναι ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην επάρκεια ηλεκτροδότησης και την ασφάλεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας, σε περιπτώσεις αυξημένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.
Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι κύκλοι της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει στις προθέσεις και στις επιδιώξεις της ΔΕΗ και ότι η επιχείρηση επιδιώκει τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας των μονάδων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου