.

Π. Καραλευθέρης: Κυριάκο Μητσοτάκη θέλεις δεν θέλεις… εμείς θα είμαστε εδώ.

O νεοφιλελεύθερος λαϊκιστής Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναχτύπησε.
Ανταγωνιζόμενος στο μέγιστο βαθμό τους λαϊκιστές του κρατισμού της αντίπερα όχθης, προσπαθεί να ενισχύσει το προσωπικό του προφίλ ενόψει των εκλογών.

Είναι προφανές ότι έχει διπλό στόχο. Πρώτον να ικανοποιήσει την ιστορική οικογενειακή εμμονή ενάντια στους εργαζόμενους και ασφαλισμένους του «πρώην» ταμείου της ΔΕΗ και δεύτερον να υποσκάψει την διαφαινόμενη μέγιστη συσπείρωση που επιτυγχάνει ο Βαγγέλης Μειμαράκης ως νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Τα απλά μαθήματα πολιτικής που εφαρμόζει ο Βαγγέλης Μειμαράκης πετυχαίνοντας άμεσα αποτελέσματα στην επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς, δυστυχώς είναι δυσκολονόητα για τον κ. Μητσοτάκη. Κολλημένος στις νεοφιλελεύθερες απλουστεύσεις του εξαγγέλλει ισοδύναμα τα οποία θα είναι αρεστά στην νεόπλουτη εκλογική μάζα της Β’ Αθήνας των Νοτίων Προαστίων από την οποία εκλέγεται.
Είναι πασιφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς το ύφος του λόγου αλλά και στην ουσία των επιχειρημάτων του δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία.
Ο νόμος που ρύθμισε το ασφαλιστικό της ΔΕΗ, υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το συνασπισμό. Όπως επίσης αναγνωρίστηκε από το σύνολο των κομμάτων η περιουσία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ η οποία ιστορικά ενσωματώθηκε στη ΔΕΗ ως πάγιο στοιχείο λόγω του συστήματος ασφάλισης του εργοδότη. Με την διακομματική αυτή αναγνώριση το κράτος ανέλαβε να υποκαθιστά την ΔΕΗ στις διαρκείς υποχρεώσεις της απέναντι στους ασφαλισμένους.
Με αυτή την νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για την μετοχοποίηση της ΔΕΗ η οποία ήταν πολιτική επιλογή και της Νέας Δημοκρατίας.
Τι θέλει να πει λοιπόν τώρα ο κ. Μητσοτάκης;
Ότι δεν πρέπει το κράτος να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασφαλισμένους του;
Ότι πρέπει η υποχρέωση στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ να μετατραπεί σε ισοδύναμο με τους αγρότες ή τα ιδιωτικά σχολεία;
Αυτό πρέπει να εκφράζει ένας πολιτικός ο οποίος είναι βουλευτής του κόμματος το οποίο προβάλει την ευθύνη και τον καθαρό λόγο;
Ο καθαρός λόγος του Βαγγέλη Μειμαράκη μιλά στην ψυχή των εργαζομένων και του λαού.
Αυτός ο λαός και αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που κράτησαν τη Νέα Δημοκρατία όρθια παρά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσε λόγω του δεύτερου μνημονίου.
Αυτός ο λαός της έδωσε την δυνατότητα να μην καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ του 4%, για να μπορεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να ονειρεύεται πως μπορεί να παίξει παιχνίδια διεκδίκησης της ηγεσίας της παράταξης μετά τις εκλογές.
Δεν θα του γίνει η χάρη.
Η κεντροδεξιά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των πατριωτών δημοκρατών αυτής της χώρας εκφράζεται μέσα από την Νέα Δημοκρατία η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν θα έχει ποτέ νεοφιλελεύθερο αρχηγό. Ας το πάρει χαμπάρι ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα του κάνουμε τη χάρη.
Ούτε επιβραβεύοντάς τον αλλά ούτε και φεύγοντας από την παράταξη της ψυχής μας.
Θα είμαστε εδώ να εκφράσουμε το ριζοσπαστισμό μέσα στη φιλελεύθερη παράταξη. Θέλει δεν θέλει.





0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου