.

Την Πέμπτη στη Δυτική Μακεδονία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Xορός εκατομμυρίων για τους ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος

Μια νέα αγορά που μέσα στο 2017 ο τζίρος της μπορεί να πλησιάσει και τα 800-850 εκατ. ευρώ, δημιουργεί η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ με την απελευθέρωση της αγοράς αερίου θα μεγεθυνθεί ακόμη περισσότερο, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πιτσιόρλας: Συμφωνώ με αυτά που είπε ο Παναγιωτάκης για το μέλλον της ΔΕΗ

O Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News,ερωτηθείς για το τί θα σήμανε μια μη ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ απαντά πως «υπάρχουν δυο τρόποι να συζητήσει κανείς το θέμα. Ο ένας είναι ο τυπικός και σε συνάρτηση με ένα συμπεφωνημένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Από αυτή τη σκοπιά η μη ιδιωτικοποίηση εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα μετά από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνιστά αθέτηση μιας δέσμευσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Συνάντηση Προέδρου ΔΕΗ με Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας [Στη Δυτική Μακεδονία το εργοστάσιο μετρητών ΔΕΗ - CMEC]

- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΕΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ : ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΔΕΗ –
CMEC.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θετικά τα νέα από τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη- Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη


                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πολύ καλό κλίμα και με πλήρη ταύτιση απόψεων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η σημαντική συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη για τα φλέγοντα θέματα της ενέργειας και της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου [31.10.2016] στα Γρεβενά

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την 31η Οκτωβρίου  2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Πέτρος Σούλης» του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Αποτέλεσμα συνάντησης Σωματείων, Σκουρλέτη, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Βουλευτών [Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται]


                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με θετικό πρόσημο η συνάντηση ΓΕΝΟΠ, Σωματείων μελών της, Σκουρλέτη, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Βουλευτών – Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για λιγνίτη, Δημόσια ΔΕΗ, ρύπους, στήριξη της περιοχής, αποτροπή της βίαιης αποβιομηχάνισης

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η κινεζική State Grid παίρνει το 24% του ΑΔΜΗΕ με τίμημα 320 εκατ. ευρώ - Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσημα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. «Πλειοψηφών προσφέρων» αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Πανταχόθεν τα βέλη που χτυπούν τη ΔΕΗ και υποΝΟΜΕύουν την ύπαρξή της – Χτυπήματα κάτω από τη μέση και εξ οικείων με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να αναλαμβάνει (;) ρόλο Δούρειου Ίππου.

«Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι (άσπονδες) φιλενάδες της».Ναι, είναι τραγικό αλλά κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Δυστυχώς αυτήν την εικόνα γεννά η επόμενη ημέρα της «πρεμιέρας» των δημοπρασιών ΝΟΜΕ που άφησε όοοοοολους τους παίκτες του παιχνιδιού ικανοποιημένους, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΔΕΗ. Τυχαίο; Οπωσδήποτε όχι.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το μετέωρο βήμα των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων

Βραχυκυκλώνουν την κυβέρνηση οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις καθώς η κίνηση Σκουρλέτη να παίξει δυνατά το πολιτικό χαρτί της εξαίρεσης από το ΤΑΙΠΕΔ του 17% της ΔΕΗ, του 65% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ, έχει βρεί πολλά και διαφορετικά ευήκοα ώτα. Πρώτα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε από τους ψήφους που έλαβε, έπειτα στους 53 που προ ημερών του παρείχαν δημόσια στήριξη, και χθες σε υπουργούς όπως ο Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το “day after” των ΝΟΜΕ – Ποιος αγόρασε πιο ακριβά, γιατί διαμαρτύρεται η ΔΕΗ και τα συμπεράσματα της πρώτης δημοπρασίας

Η απόφαση να δημοπρατηθεί μέσω της πρώτης δημοπρασίας ποσότητα 460MWh/h φαίνεται ότι έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε οι τιμές να κυμανθούν κοντά στην τιμή εκκίνησης, αφήνοντας όλους τους παίκτες – πλην βεβαίως της ΔΕΗ – ικανοποιημένους από το αποτέλεσμα.
Το πρώτο και κύριο συμπέρασμα λοιπόν από τη χθεσινή διαδικασία είναι ότι οι 460MWh/h σε αυτή τη φάση αποτελούν επαρκή ποσότητα για τις ανάγκες της αγοράς και των εναλλακτικών παικτών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θ. Καρυπίδης: Επιδίωξή μας να μη μείνουμε στην ευημερία των αριθμών, αλλά ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα διαχέεται στην κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στη Φλώρινα, η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020.
“Βρισκόμαστε ουσιαστικά στη φάση της ενεργοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος, κι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και πολλά ανοιχτά μέτωπα, για να καταφέρουμε να μετατρέψουμε το σπουδαιότερο χρηματοδοτικό εργαλείο, το ΕΣΠΑ, σε οδικό χάρτη ανάκαμψης της περιφέρειάς μας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση” τόνισε κατά την εισήγησή του ο Θ. Καρυπίδης, δίνοντας έμφαση στις δράσεις απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παραγωγή έξυπνων μετρητών ρεύματος στην Ελλάδα - [Συμφωνία του κινεζικού ομίλου CMEC με τη ΔΕΗ]

Tην κατασκευή μονάδας παραγωγής έξυπνων μετρητών στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου CMEC κ. Zhang Chun, ο οποίος χθες υπέγραψε Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας με τη ΔΕΗ για την από κοινού ανάπτυξη πρότζεκτ παραγωγής ηλεκρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Αλβανία και τη Βουλγαρια ως την Τουρκία και το Ιράν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΑΠΕ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ

Ενημερωτικό διήμερο σεμινάριο με θέμα την παραγωγή θερμότητας από στερεή βιομάζα διοργανώνει τ ο ΚΑΠΕ στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του στο Πικέρμι. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Bioenergy4Business του προγράμματος HORIZON της Ε.Ε, το οποίο υποστηρίζει και προωθεί τη μερική υποκατάσταση των συμβατικών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), που χρησιμοποιούνται για θέρμανση, με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας, όπως υπολείμματα της βιομηχανίας ξύλου, δασική βιομάζα, pellets , άχυρο και άλλα προϊόντα αγροτικής βιομάζας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Ισχυροποιείται ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών της χώρας

Δημοσιεύθηκε το ΠΔ 115 (ΦΕΚ 197 Α΄ 21.10.2016) που αφορά στον καθορισμό του τρόπου άσκησης ελέγχου της ταυτότητας των οδηγών και έρευνας αυτοκινήτων από δασικούς υπαλλήλους και καθορισμός τύπου υπηρεσιακής ταυτότητας, στολής και σήματος που φέρουν αυτοί.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πέντε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία θα έχουν ενεργοποιηθεί έως τον Μάρτιο 2017

Πέντε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, εκ των οποίων τα τρία θα μπουν στην αφετηρία μέχρι τέλους του 2016 και τα υπόλοιπα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 προανήγγειλε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αξιοποιήσει μέσω του ΕΣΠΑ το θετικό momentum που δημιουργείται στην ελληνική οικονομία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενα βήμα μπρος, δύο πίσω για τα επικίνδυνα απόβλητα

Η μακρά ιστορία της Ελλάδας στην κακή διαχείριση κάθε λογής αποβλήτων οδηγεί πάντα, με μαθηματική ακρίβεια, στην καταδίκη της και στην επιβολή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωδικαστήριο. Ακόμη και για τη διάθεση των αστικών αποβλήτων, μια υπόθεση που για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί εδώ και δεκαετίες παρελθόν, πληρώνουμε την εμμονή των δήμων στη διατήρηση των παράνομων χωματερών. Τεράστια είναι και η χρηματική ποινή που πρέπει να καταβάλει η Διοίκηση διότι, εν έτει 2016, υπάρχουν ακόμη περιοχές στην Αττική χωρίς αποχέτευση εξαιτίας της... σθεναρής αντίστασης τοπικών αρχόντων στη χωροθέτηση των ειδικών εγκαταστάσεων.  

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Να ενταχθεί η Ελλάδα στους μηχανισμούς αντιστάθμισης του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών [ΣΕΔΕ]

Μετά τη συμφωνία του Παρισιού, η συζήτηση για την επόμενη φάση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2021-2030, έχει ενταθεί. Η Ελλάδα υποστηρίζει έντονα την ένταξη της στις διατάξεις γ και δ του Άρθρου 10, γράφουν αναλυτές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Υπογραφή Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας με την κινέζικη CMEC [στις συζητήσεις και η Μελίτη]

Μετά από συνεννοήσεις και πρόσκληση της ΔΕΗ επισκέπτεται αύριο την Αθήνα ο Πρόεδροςτης μεγάλης κινεζικής εταιρείας CMEC κ. Ζhang Chun επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μετά τους αγρότες και τους δημόσιους φορείς, ανοίγει ο δρόμος για την ευρεία εφαρμογή του εικονικού net metering

Με τις αλλαγές στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έδωσε χθες σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΕ, μπαίνει στην τελική ευθεία προς εφαρμογή η δυνατότητα εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό και εικονικό συμψηφισμό ενέργειας (virtual net metering).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Κατάθεση Αποζημιώσεων για Ποντοκώμη

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τιμώντας τις δεσμεύσεις της κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό ύψους 144.135.000€ για την αποζημίωση των δικαιούχων 862 ιδιοκτησιών για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κατατέθηκαν σήμερα από την ΔΕΗ 144 εκ € ως αποζημιώσεις για τους κατοίκους της Ποντοκώμης

Κατατέθηκαν σήμερα από την ΔΕΗ στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων 144.134.255 εκ € που αφορούν αποζημιώσεις για 862 ιδιοκτησίες κατοίκων της Ποντοκώμης.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης που δίδει η ΔΕΗ για την μετεγκατάσταση του οικισμού μετά τις οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την τιμή αποζημίωσης και το οποίο ποσό αναμένεται να αυξηθεί ελάχιστα μετά από την κατάθεση των πολεοδομικών αδειών των κτισμάτων απο τους κατοίκους στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κάθετος Εγνατίας Κοζάνη-Νίκη: Ξεκολλάει επιτέλους το τμήμα Πτολεμαϊδα-Φλώρινα

Ξεκολλάει όπως όλα δείχνουν το ενδιάμεσο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας, Κοζάνη-Νίκη. Σύμφωνα με έγγραφο της Εγνατίας Οδού το τμήμα Πτολεμαϊδα-Φλώρινα, μήκους 51χλμ μπαίνει σε μελέτες προκειμένου στο μέλλον να αναζητηθεί η υλοποίηση του.
Να θυμίσουμε πως από τον άξονα αυτό είναι ολοκληρωμένα τα τμήματα Κοζάνη-Πτολεμαϊδα και Φλώρινα-Νίκη. Το τμήμα Πτολεμαϊδα-Φλώρινα έχει τη δική του ιστορία καθώς την εποχή των παχεών αγελάδων είχε προταθεί σήραγγα μήκους 5χλμ (!!). Με την έλευση της κρίσης αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι για να προχωρήσει το έργο αλλά δεν βρέθηκε τρόπος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Λυσσαλέα η επίθεση της κυβέρνησης μαριονέτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ντόπιων και ξένων αρπακτικών υπό τις διαταγές Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, στα δημοσιά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το ρεύμα και το νερό. Προσπαθούν να μην αφήσουν καμία ελπίδα στον εργαζόμενο λαό, να σβήσουν το παρόν και το μέλλον της ίδιας της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Φοιτητικό Παράρτημα ASΗRAE: Εκδήλωση για το Έξυπνο Κτίριο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το φοιτητικό παράρτημα ASΗRAE διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με το Έξυπνο Κτίριο, την Πεμπτη 20 Οκτωβριου στις 12μμ στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στη δημιουργία Εταιρείας Αγροδιατροφικής σύμπραξης προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συμφωνία ΔΕΣΦΑ – MER για αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - FYROM

Μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή αγωγού μήκους 160 χιλιομέτρων που θα συνδέει την ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σ. Νίκας ,με τον ομόλογό του Krste Miladinov επικεφαλής της εταιρείας MER των Σκοπίων.
Ο αγωγός προβλέπεται να ξεκινά από την Νέα Μεσήμβρια και θα καταλήγει στο Stip (FYROM) προσφέροντας απευθείας πρόσβαση σε προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG για το κράτος των Σκοπίων από το τερματικό της Ρεβυθούσας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προσπάθεια για τη Διανομή Δωρεάν Δικαιωμάτων Εκπομπών CO2 στην Ελλάδα [Απάντηση ΥΠΕΚΑ στον βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη]

Στην προσπάθεια για την απαλλαγή της Ελλάδας από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων, στην απαλλαγή της ΔΕΗ από τον φόρο λιγνίτη υπέρ ΑΠΕ και στην ένταξή της στο Ταμείο για τη Στήριξη Εκσυγχρονισμού των Ενεργειακών Συστημάτων και Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας, Γ. Αντωνιάδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση προθεσμίας αίτησης για τα μητρώα ελεγκτών και αξιολογητών του αναπτυξιακού νόμου

Παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομίας στην προθεσμία υποβολής αίτησης για τα μητρώα ελεγκτών και αξιολογητών του αναπτυξιακού νόμου, μετά από πλήθος σχετικών αιτημάτων που έλαβε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στα Φάρσαλα η μεγαλύτερη μονάδα βιοαερίου στην Ευρώπη

Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Ευρώπη πιθανόν και στον κόσμο- κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στη Θεσσαλία, στο 7ο χιλιόμετρο της οδού Φαρσάλων – Λάρισας, σε έκταση 70 στρεμμάτων. Η μονάδα της Επίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων ΑΕ –μέλος του κλωστοϋφαντουργικού και ενεργειακού ομίλου Επίλεκτος- υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και θα τεθεί σε λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αυστραλία: Θερμοκήπιο στην έρημο παράγει χιλιάδες τόνους λαχανικών μόνο με θαλασσινό νερό και ήλιο

Ένα εντυπωσιακό θερμοκήπιο στην Αυστραλία θα παράγει 17.000 τόνους λαχανικών ετησίως στην έρημο, χρησιμοποιώντας μόνο το φως του ήλιου και θαλασσινό νερό.
Η μονάδα της εταιρείας Sundrop Farms δεν απαιτεί χώμα, ορυκτά καύσιμα, υπόγεια ύδατα ή φυτοφάρμακα, καθώς αναπτύσσει τις καλλιέργειες σε ένα υδροπονικό θερμοκήπιο με επένδυση βρεγμένων χαρτονιών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου [17.10.2016]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την 17η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Στην 9 θέση ανάμεσα από 38 συμμετοχές το Ελληνικό Moto GP3

Την ένατη θέση στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε 38 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο κατέκτησε η ομάδα Tyφoon Motoracing, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κοζάνης που έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2016 στην Ισπανία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της άμεσης εξυπηρέτησης των μηχανικών έχει συγκεντρώσει σε μια ιστοσελίδα τις πλέον κοινές αιτήσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά οι μηχανικοί που βρίσκονται μακριά από τα σημεία παρουσίας του ΤΕΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προβλέψεις για υψηλό κόστος ρεύματος το 2017 - Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τις εταιρείες προμήθειας

Το 2016 δημιουργήθηκε ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για τις εναλλακτικές εταιρείες προμήθειας ρεύματος πράγμα που τις βοήθησε να μπούν δυναμικά στην αγορά και να αποσπάσουν μερίδια από τη ΔΕΗ, όπως άλλωστε φαίνεται από το ρυθμό με τον οποίο μετακινήθηκαν οι πελάτες της τελευταίας. Υπάρχουν όμως φόβοι ότι με το τέλος της «χρυσής χρονιάς» οι εταιρείες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλη πίεση την οποία δεν είναι βέβαιον ότι μπορούν να αντέξουν όλοι.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

TEE: Διήμερο Ενέργειας «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει Διήμερο Ενέργειας στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με θέμα«Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας», με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνεδριάζει η 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 θα βρεθεί στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, που θα γίνει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στη Φλώρινα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προκήρυξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΑΠΘ: «Κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας – Σχεδιασμός, Μετατροπή»


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 «Κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας – Σχεδιασμός, Μετατροπή»
Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας – Σχεδιασμός, Μετατροπή» στο διάστημα  Ιανουάριος – Μάρτιος  2016.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη στην Ελλάδα ως το 2030

Το πρώτο βήμα ώστε η Ελλάδα να αγοράσει χρόνο και να προχωρήσει στη σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη έγινε σήμερα, καθώς η χώρα μας μπορεί να συμπεριληφθεί μεταξύ των Κρατών-Μελών της ΕΕ που μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα CO2 για την ηλεκτροπαραγωγή την περίοδο 2021-2030. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να αντικαταστήσει σταδιακά ρυπογόνες μονάδες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Σχέδιο Γιούνκερ»: Απαραίτητη η Περιφερειακή Διάσταση

Επιτακτική καθίσταται η ανάγκη το «σχέδιο Γιούνκερ» να στραφεί περαιτέρω στην περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς η πρόσφατη αξιολόγηση του προγράμματος έκανε εμφανή την αδυναμία του να ενισχύσει τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της ΕΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οφείλουμε έναν ειλικρινή διάλογο για το μέλλον του λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία


Τα επόμενα χρόνια, το μίγμα ηλεκτροπαραγωγής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις: κλιμάκωση της αποκεντρωμένης παραγωγής, τεράστιες απαιτήσεις σε δυναμικό αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, υπερπροσφορά ισχύος, ευέλικτες μονάδες στερεών ορυκτών καυσίμων και τεχνικά ικανών να συνεργάζονται με τις στοχαστικές ΑΠΕ, διασπορά και διαφοροποίηση των εισόδων φυσικού αερίου, έξυπνα συστήματα διαχείρισης των ηλεκτρικών δικτύων και βεβαίως, ακριβά δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανατροπή σχεδίων για τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος – Τριγμοί για τη ΔΕΗ

Κίνδυνο «παγώματος» της διαδικασίας απελευθέρωσης της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού διαβλέπουν οι ιδιώτες πάροχοι μετά την «τροπολογία Σκουρλέτη» για την κάλυψη του ελλείμματος των ΑΠΕ και μιλούν για αιφνιαδιασμό που αυξάνει τις αβεβαιότητες και ανατρέπει όλους τους σχεδιασμούς. Η ΔΕΗ από την πλευρά της ανησυχεί για τις επιπτώσεις στην ήδη δύσκολη οικονομική της κατάσταση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΑΠΕ: Ολοκληρωμένο σχέδιο για θέρμανση-ψύξη από ΑΠΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RES H/C SPREAD – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του περιφερειακού πλάνου θέρμανσης και ψύξης από ΑΠΕ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τη σημαντική συνεισφορά του ΚΑΠΕ, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. και των μελών της Εθνικής Επιτροπής Διακυβέρνησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση Προθεσμίας υπαγωγής στον Ν. 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις”

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τετράμηνη προθεσμία για την υπαγωγή στον ισχύοντα Νόμο 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις”. Συγκεκριμένα, ο παλιός Νόμος λήγει την 8η Φεβρουαρίου 2017, με την πάροδο συνολικά 42 μηνών από την δημοσίευσή του. Η προθεσμία αυτή δύναται να λήξει νωρίτερα από το τετράμηνο, με την ισχύ του νέου “Νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος”, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 10/10.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Η Μάχη της Ηλεκτρικής αναμφίβολα αποτελεί βαρυσήμαντη στιγμή της Εθνικής Αντίστασης. Αποτελεί μια ιστορική στιγμή, ένα ιστορικό γεγονός που αντιπροσωπεύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το αγωνιστικό φρόνιμα και τον ηρωισμό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης ο Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός στο Ρέμα Λάφιστα του Βελβεντού

Τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας της εγκατάστασης ηλεκτρογεννήτριας με τους απαραίτητους αυτοματισμούς και ρυθμίσεις για τον Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό στο Ρέμα Λάφιστα, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, στη γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Βελβεντού, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: ΝΕΑ (Ν) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΝ.


ΕΤΜΕΑΡ σημαίνει Ειδικό Τέλος ΑΠΕ
Ειδικό Τέλος ΑΠΕ σημαίνει Επιδότηση των αιολοφωτοβολταϊκών
Επιδότηση των αιολοφωτοβολταϊκών σημαίνει το ΤΕΛΟΣ της ΔΕΗ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υλικό εκπαιδευτικής ημερίδας: «Νέο θεσμικό πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων – Ν. 4412/2016»

Το υλικό της εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργάνωσε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Νέο θεσμικό πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων – Ν. 4412/2016», με εισηγητή τον οικονομολόγο Θανάση Παζαρλόγλου, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ωραιοκάστρου, πιστοποιημένου εισηγητή ΕΚΔΔΑ.

κλικ για να κατεβάσετε το υλικό...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου [10.10.2016]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την 10η  Οκτωβρίου  2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στο Κλιμάκιο Επίβλεψης Έργων ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου


Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στο Κλιμάκιο Επίβλεψης Έργων ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V [κλικ]

Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...