.

Για πρώτη φορά σε Ελληνα το βραβείο Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής, στον Θεόδωρο Θεοδουλίδη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το βραβείο Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής (Applied Electromagnetics and Mechanics Award) απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Θεοδουλίδη, καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής.
Το βραβείο δόθηκε σε αναγνώριση της αριστείας και της εξαίρετης συνεισφοράς του στη μελέτη και στην ανάλυση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.



Η βράβευση του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής έγινε μετά το πέρας των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής ISEM (International Symposium on Applied Electromagnetics and Mechanics), που πραγματοποιήθηκε στο Σαμονί της Γαλλίας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής του συνεδρίου. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα, στον τομέα εφαρμοσμένης ηλεκτρομαγνητικής και μηχανικής απονέμει κάθε δύο χρόνια το ομώνυμο βραβείο στον διακεκριμένο επιστήμονα που προάγει με το ερευνητικό του έργο τη μελέτη των ηλεκτρομαγνητικών με ποικίλες εφαρμογές στην Ιατρική και τη Βιομηχανία.

«Η αναγνώριση του ερευνητικού και επιστημονικού έργου που κάνουμε στο εργαστήριό μας από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα εκτός από το αίσθημα της προσωπικής ικανοποίησης προσφέρει σημαντικά οφέλη και διεθνές κύρος στο ίδρυμα μας» δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης.

Ο κ. Θεοδουλίδης, ο οποίος διευθύνει το εργαστήριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κοζάνης, είναι ο πρώτος Έλληνας που λαμβάνει αυτή την τιμητική διάκριση από το 2000, οπότε η συγκεκριμένη διεθνής επιτροπή ξεκίνησε τον θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδουλίδης ήταν ένας από τους δύο καθηγητές - μέλη της Συγκλήτου του ΠΔΜ που αντέδρασαν με σφοδρότητα αλλά μειοψήφησαν στην απόφαση για το ειδικό καθεστώς των τέκνων καθηγητών του ιδρύματος στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου