.

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ - ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΛΟΣ!!! - Άρθρα σχετικά

Ξαφνικό «όχι» στις 5 μονάδες λιθάνθρακα


[..."Λόγω και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, δεν θα προχωρήσουν οι λιθανθρακικές και οι πυρηνικές μονάδες"...]


κλικ για όλο το άρθρο...

Αλλαγή Πλεύσης Για Τις Μονάδες Παραγωγής Ενέργειας Από Λιθάνθρακα Στην Ελλάδα


[…Αρνητικό εμφανίζεται πλέον το υπουργείο Ανάπτυξης ως προς την προοπτική της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας με την χρήση λιθάνθρακα στην Ελλάδα. Προτεραιότητα η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης ο λιθάνθρακας, όπως και η χρήση πυρηνικής ενέργειας, δεν είναι στις προτεραιότητες της νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

…..

Σε σχέση, πάντως, με τον λιγνίτη, οι ίδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι ως εγχώριο καύσιμο θα πρέπει να στηριχθεί, πάντα, βεβαίως, χωρίς να παραβιάζονται βασικές αρχές της κοινοτικής νομοθεσίας.

Η ΔΕΗ ήδη έχει εκπονήσει σχέδια για την κατασκευή νέων εργοστασίων στην Φλώρινα και στην Πτολεμαϊδα, ενώ πρόσφατα έλαβε άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ήρων του ομίλου ΓΕΚ/Τέρνα για την κατασκευή στην Φλώρινα της πρώτης ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού με την χρήση λιγνίτη.

Ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Aνάπτυξης αναδεικνύεται πλέον η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τομέας στον οποίο η χώρα βρίσκεται μάλλον σε κομβικό σημείο….]

Πηγή: energeia.gr κλικ για όλο το άρθρο...


Απόρριψη λιθάνθρακα από το Υπ. Ανάπτυξης


[…Πλήρης ανατροπή του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, του επιχειρησιακού προγράμματος της ΔΕΗ, των επενδυτικών σχεδίων ιδιωτών στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και έλλειμμα ισχύος της τάξεως των 4.000 MW, θα σημάνει η απόφαση του Yπουργείου Ανάπτυξης να απορρίψει πλήρως την εισαγωγή του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Εντός της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προτίθεται να συναντηθεί με το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί και επισήμως η ανατροπή της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας, όπως αυτή είχε χαραχτεί και ακολουθείτο την προηγούμενη διετία…….Η εισαγωγή του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο, με επιχείρημα τη σταδιακή εξάντληση των λιγνιτικών αποθεμάτων της χώρας, έχει ενταχθεί στον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό με ορίζοντα το 2020, που εκπόνησε το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Στην ίδια μελέτη σημειώνεται ότι τουλάχιστον μέχρι το 2020 δεν τίθεται ζήτημα χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, αλλά συνίσταται ο διάλογος γύρω από το θέμα λόγω της ανάπτυξης τέτοιων σχεδίων από πολλές γειτονικές χώρες…]

Πηγή: express.gr κλικ για όλο το άρθρο...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου