.

Σχέδιο Νόμου: «Δομές στρατηγικού σχεδιασμού στα τεχνικά έργα, διαδικασίες διαφάνειας και κεντρικού ελέγχου στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων»

Το Σχέδιο Νόμου που παρουσιάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ  κ. Χρ. Σπίρτζη με τίτλο: «Δομές στρατηγικού σχεδιασμού στα τεχνικά έργα, διαδικασίες διαφάνειας και κεντρικού ελέγχου στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων», θα βρείτε εδώ.

Την Συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού θα βρείτε εδώ.

Πηγη: www.pesede.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

TAP: Έως 31 Αυγούστου η κτηματογράφηση χωραφιών

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα δέχονται δηλώσεις τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης του αγωγού TAP από αγρότες των περιοχών που θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου. Η διαδικασία της κτηματογράφησης είναι απαραίτητη προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες της γης που θα δεσμευτεί για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η κατασκευή του αγωγού. (Αναλυτικά  στο site της Κοινοπραξίας εδώ)

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: "Μεταξύ των εναλλακτικών σχεδίων δεν περιλαμβάνεται η πώληση μονάδων"

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, η ΔΕΗ τονίζει ότι πράγματι αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της όπως άλλωστε επισήμανε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της, κος Μανόλης Παναγιωτάκης, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Α’ εξαμήνου 2015. Η αναπροσαρμογή της στρατηγικής της ΔΕΗ υπαγορεύεται από τις σοβαρές εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε. και οι οποίες επισπεύδονται στη χώρα μας βάσει των όσων περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Ενημερώσεις Περιφερειακού Γραφείου [Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Περιφερειακό Γραφείο της ΓΕΝΟΠ, Δυτικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της επίσκεψης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ στο Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις ως ακολούθως:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» για πληρωμές οφειλών


Στις 27/7 τo Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας Ο.Τ.Α. – Οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια Ο.Τ.Α. – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες διατάξεις που αφορούν τον έλεγχο, την εποπτεία, την οικονομική διαχείριση και τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΑΠΕΝ: Διασφάλιση της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημόσιου μηχανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου, στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Η ΝΔ να πάρει σαφή θέση για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ

 Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή προκαλεί η νέα παρέμβαση (και η εμμονή ) του Κ.Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων
Γραφική έχει καταντήσει πλέον η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το Ασφαλιστικό των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ο οποίος φαίνεται να «εξαντλεί» τις διερευνητικές του δυνατότητες ως προς την εξεύρεση «Περιθωρίων ισοδυνάμων», πάντα στοχεύοντας στη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Συμπαράσταση στους μεταλλωρύχους στις Σκουριές

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εβρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή ενός διαχρονικού και καθημερινού αγώνα που στόχο έχει την διασφάλιση της εργασίας και των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους εργαζόμενους στο χώρο της ΔΕΗ, αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία και αναταραχή των μεταλλωρύχων στις Σκουριές της Χαλκιδικής και στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους για εξασφάλιση της ομαλής συνέχειας των εργασιών στα μεταλλεία της Κασσάνδρας και Σκουριών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Π. Καραλευθέρης: Κυριάκο Μητσοτάκη θέλεις δεν θέλεις… εμείς θα είμαστε εδώ.

O νεοφιλελεύθερος λαϊκιστής Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναχτύπησε.
Ανταγωνιζόμενος στο μέγιστο βαθμό τους λαϊκιστές του κρατισμού της αντίπερα όχθης, προσπαθεί να ενισχύσει το προσωπικό του προφίλ ενόψει των εκλογών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μητσοτάκης: Θα μπορούσε να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ

Να ληφθούν στοχευμένα ισοδύναμα μέτρα, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, πρότεινε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ασφάλιση των εργαζομένων της ΔΕΗ

Οι σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ασφάλιση των εργαζομένων της ΔΕΗ δυστυχώς μας εξέπληξαν για ακόμη μια φορά.
Είναι γνωστό ότι με το Νόμο-ρύθμιση 2773/99 το κράτος ανέλαβε τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ απέναντι στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους της. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε και από την Νέα Δημοκρατία και επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά από το Νόμο Πετραλιά για το ασφαλιστικό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Δυτικής Μακεδονίας

Μετά την ολοκλήρωση της Β1’ Φάσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Δυτικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την οριστικοποίηση της θέσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επί των προτεινομένων σ’ αυτό, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συναντήσεις εργασίας:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Νέα εμπορική πολιτική με σημαντικά οφέλη και επιβραβεύσεις για καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης

• Χωρίς Χρέωση Παγίου οι Συνεπείς Πελάτες – Τους Επιστρέφεται η Διπλάσια Αξία του Παγίου
• Νέα Μειωμένα Επαγγελματικά Τιμολόγια σε Χαμηλή και Μέση Τάση
• Νέο Ιδιαίτερα Ανταγωνιστικό Τιμολόγιο για Εταιρείες και Ομίλους με Πανελλαδικό Δίκτυο

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΑΠΕΝ: Παράταση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του ΥΠΑΠΕΝ, σύμφωνα με την οποία σε νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία για υποχρέωση επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή, κατά τις διατάξεις του π.δ. 100/2010, ανακοινώνεται ότι λόγω της μη έγκαιρης ρύθμισης του ανωτέρω και για την εύρυθμη λειτουργία της κτηματαγοράς, δίδεται άμεσα πλήρης πρόσβαση χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών (www.buildingcert.gr), ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λαϊκη Ενότητα: Το 3ο μνημόνιο διαλύει και ξεπουλάει τη Δημόσια ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ

Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό ότι κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, η Βουλή δεν έχει κλείσει. Στα πλαίσια της λειτουργίας της Βουλής, η Κ.Ο. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση σχετικά με τη διάλυση και το ξεπούλημα της Δημόσιας ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Διερεύνηση προοπτικών επαναλειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα III»

Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε στις 31/07/2015 τεχνικό κείμενο παρέμβασης προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, αναφορικά με τις προοπτικές επαναλειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα III».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου [Τετάρτη 26.08.15]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την 26η Αυγούστου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πληρωμές συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Την τελευταία περίοδο, γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων για την χώρα μας που έφεραν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. 
Στο πλαίσιο αυτό, το οργανωμένο κράτος όφειλε και οφείλει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αποκαθιστούν (έστω σταδιακά) την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς αυτό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καμία επίπτωση στην εταιρική δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε. από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία επίπτωση στην εταιρική δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών
Επιδίωξη βέλτιστων σχέσεων μεταξύ ΔΕΗ και ΡΑΕ για μια υγιή αγορά ενέργειας

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΡΑΕ: Αποτελέσματα δημόσιας διαβούλευσης επί της τροποποίησης του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Εγχειριδίου αυτού


Η ΡΑΕ, σε συνέχεια της από 15ης Μαΐου 2015 πρόσκλησής της για συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση επί της τροποποίησης του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Εγχειριδίου αυτού, δημοσιοποιεί σήμερα τον πίνακα των συμμετεχόντων στη Διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο αυτής. Η ΡΑΕ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την ουσιαστική συμβολή τους στην εν λόγω Δημόσια Διαβούλευση.

Συμμετέχοντες

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Ο πονοκέφαλος της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα

Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα τελευταία προβλήματα που προστέθηκαν στην λειτουργία της με τους περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών. Τα χρέη προς τα ταμεία της ΔΕΗ αγγίζουν τα 2 δις € με το μεγαλύτερο μερίδιο 1,5 δισ. ευρώ να τα οφείλουν οι καταναλωτές στη μεσαία και χαμηλή τάση. Από τα παραπάνω 300 εκατ. αφορούν πρώην πελάτες της ΔΕΗ, που η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού. Τα υπόλοιπα 500 εκ € αφορούν χρέη του δημοσίου & ΟΤΑ, ΔΕΥΑ αλλά και μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Αναγκαιότητα στέγασης υπηρεσιών σε ιδιόκτητο κτίριο - Συνάντηση με το Γ. Διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών ΔΕΗ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΔΕΗ Α.Ε, κ. Νικόλαο Αραβαντινό πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ την Τετάρτη 19 Αυγούστου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σχέδιο μείωσης των ρύπων από μονάδες καύσης της ΔΕΗ

Δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου από τις μονάδες καύσης της ΔΕΗ κατά 50% έως το 2020 ανέλαβε η χώρα μας. Το μεταβατικό σχέδιο για τη μείωση των ρύπων από τις μονάδες καύσης λιγνίτη έρχεται ως υποχρέωση της χώρας έναντι κοινοτικής οδηγίας για την πρόληψη και τον έλεγχο των βιομηχανικών εκπομπών, και αφορά το διάστημα 2016-2020.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Στοπ στην επένδυση της Πτολεμαΐδας 3

Τα τελευταία προβλήματα – προσκόμματα επιχειρεί να ξεπεράσει η ΔΕΗ προκειμένου μέσα στο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η κατασκευή της μεγάλης επένδυσης για τη νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5. Συγκεκριμένα η εταιρεία δεν έχει επιλύσει ακόμη τεχνικά προβλήματα σε σχέση με τις τράπεζες και τα οποία αναμένεται μέσα σε λίγες ημέρες να έχουν διευθετηθεί ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αγωγοί: «Πόδι» στον ΤΑΡ ενδιαφέρεται να βάλει η Τουρκία - Ο σχεδιασμός

«Πολύφερνη» νύφη γίνεται ποσοστό 20% των μετοχών του αγωγού ΤΑΡ, με διεκδικητές τουρκικές και ιταλικές εταιρείες. Τις μετοχές αυτές φέρεται ότι θέλει να πουλήσει η νορβηγική Statoil, ιδρυτική εταιρεία του σχεδίου πριν από 12 χρόνια, η ευρωστία της οποίας ωστόσο έχει πληγεί από το παρατεταμένο χαμηλό στις τιμές του αργού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση έως 30/09 για την αντικατάσταση θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο

Νέες προθεσμίες για τη Δράση επιδότησης της «Αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» προβλέπει η Απόφαση που υπέγραψε (επίκειται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με την οποία τροποποιεί την αρχική Απόφαση του 2014.

Η τροποποίηση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου χιλιάδες ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις, να προλάβουν να προσκομίσουν το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών, τόσο για την αίτηση, όσο και για την πιστοποίηση,- στη συνέχεια,- της ολοκλήρωσης του έργου της αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης. Βασικά της σημεία είναι τα εξής:

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών που χρειάζονται ώστε να θεωρηθεί πλήρης η αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσκομίσουν δικαιολογητικά μέχρι και τις 30/09/2015 (αντί για 30/07/2015).

Προϋπόθεση για την επιδότηση είναι οι αιτούντες να έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου αποκλειστικά μέσα στο χρονικό διάστημα από 25/09/2014 έως και 14/08/2015.

Τα δικαιολογητικά που δείχνουν ότι ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της εσωτερικής εγκατάστασης και ότι καταβλήθηκε η συμμετοχή του ωφελούμενου, θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τις 23/10/2015.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημοσιοποιήθηκε το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης ανακοινώνει την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Το ΕΣΔΑ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.ypeka.gr (ενότητα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, υποενότητα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ), όπου είναι επίσης αναρτημένο και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων, αναπόσπαστο στοιχείο του νέου Σχεδιασμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...