.

Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της ΔΕΗ η νέα τιμολόγηση της "Αλουμίνιον" - Κλείνει με αμοιβαίο όφελος μια διένεξη χρόνων

Με αφορμή την έγκριση της πρότασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον, ο όμιλος Μυτιληναίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης 7ετούς διάρκειας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ (2014 - 2020).


Σύμφωνα με τον όμιλο, "η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα εντατικών αλλά και πολύμηνων διαπραγματεύσεων των δύο μερών και κλείνει οριστικά την αντιπαράθεση ΔΕΗ – Αλουμίνιον της Ελλάδος για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας".

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον των δύο εταιρειών, τη συναινετική διευθέτηση προβλημάτων της ενεργειακής αγοράς και, βεβαίως, την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Ο Όμιλος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη συμφωνία η οποία αναγνωρίζει τα ειδικά καταναλωτικά χαρακτηριστικά της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ενώ, ταυτόχρονα, ενισχύει τη ρευστότητα της ΔΕΗ σε μία δύσκολη συγκυρία.

Πάγια θέση του Ομίλου είναι η στήριξη της ΔΕΗ, διότι χωρίς τη ΔΕΗ δεν υπάρχει αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, ούτε ενεργοβόρος βιομηχανία στην Ελλάδα.

Την επανειλημμένη τοποθέτηση αυτή του Προέδρου του Ομίλου σε Γενικές Συνελεύσεις, δημόσιες τοποθετήσεις κτλ., έρχεται να επιβεβαιώσει το σκέλος της συμφωνίας που προβλέπει άμεση προκαταβολή εκ μέρους του Ομίλου, ατόκως, του ποσού των €100εκ .

Η συμφωνία επίσης προβλέπει ότι στην αρχή κάθε συμβατικού έτους, η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα προκαταβάλλει, επίσης ατόκως, στη ΔΕΗ το 30% της ετήσιας αξίας του ρεύματος.

Υπέρ της ΔΕΗ επίσης συμφωνήθηκε και ο τελευταίος εμπορικός όρος: σε περίπτωση αύξησης των τιμών Αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου η ΔΕΗ λαμβάνει bonus στη τιμή της μεγαβατώρας. Σε περίπτωση όμως μείωσης της τιμής από τα τρέχοντα επίπεδα η ΔΕΗ δεν υφίσταται κανένα penalty.

Η αμοιβαία επωφελής και λεπτομερώς δομημένη αυτή συμφωνία, σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στις σχέσεις της ΔΕΗ –της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας –με το μεγαλύτερο πελάτη της. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας και του νέου οικονομικού μοντέλου της χώρας προϋποθέτει μια διεθνώς ανταγωνιστική βιομηχανία και μια ισχυρή και υγιή οικονομικά και λειτουργικά ΔΕΗ".

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου