.

Παραγωγή έξυπνων μετρητών ρεύματος στην Ελλάδα - [Συμφωνία του κινεζικού ομίλου CMEC με τη ΔΕΗ]

Tην κατασκευή μονάδας παραγωγής έξυπνων μετρητών στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου CMEC κ. Zhang Chun, ο οποίος χθες υπέγραψε Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας με τη ΔΕΗ για την από κοινού ανάπτυξη πρότζεκτ παραγωγής ηλεκρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Αλβανία και τη Βουλγαρια ως την Τουρκία και το Ιράν.
Εκ μέρους της ΔΕΗ τη συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανώλης Παναγιωτάκης. Η CMEC είναι η κινεζική εταιρεία που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ στο «πρότζεκτ Μελίτη» για την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας στην περιοχή.
Το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει την εξέταση δυνατοτήτων για πρότζεκτ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην παραγωγή ηλεκτρισμού από θερμικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, καθώς και ΑΠΕ, τον εκσυχρονισμό υφιστάμενων μονάδων και κάθε άλλου πρότζεκτ, στο οποίο θα συμφωνήσουν από κοινού η ΔΕΗ και η CMEC, ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ.
Aς σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, από μόνη της, συμμετέχει ήδη σε διαγωνιστικές διαδικασίες για υδροηλεκτερικά έργα στην Αλβανία και στην Τουρκία, στον Τίγρη ποταμό. Ο κ. Zhang Chun ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η CMEC θα ανοίξει γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα και πρότεινε την ίδρυση κοινής εταιρείας με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη των συνεργασιών τους. Για το εργοστάσιο παραγωγής «έξυπνων μετρητών» είπε ότι στόχος είναι η διάθεση των μετρητών τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.
Η προωθούμενη συνεργασία ΔΕΗ και CMEC βασίζεται στο ισχυρό brand name που διαθέτει η ΔΕΗ στις χώρες της ευρύτερης περιοχής, υπογράμμισε ο κ. Zhang Chun και πρόσθεσε ότι η CMEC είναι ανοικτή σε συνεργασίες με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, κάτι που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία και την απασχόληση.
Ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτάσεις της κινεζικής εταιρείας, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές, τονίζοντας ότι μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιρειών.

www.imerisia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου