.

TEE: Διήμερο Ενέργειας «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει Διήμερο Ενέργειας στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με θέμα«Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας», με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προσχώρησε ως Εθνικός Συντονιστής στο Σύμφωνο των Δημάρχων, την κυριότερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία τοπικών και περιφερειακών αρχών, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Προς το σκοπό αυτό, το ΤΕΕ συνέστησε το Γραφείο Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων (ΓΥΣΔ), που καθοδηγεί και υποστηρίζει Δήμους που θα ενταχθούν στο Σύμφωνο και θα συντάξουν και θα εφαρμόσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ).
Το ΤΕΕ διοργανώνει το Διήμερο Ενέργειας με σκοπό
  • να αναδείξει  την αναγκαιότητα για ανάληψη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,
  • να προωθήσει και να συμβάλλει στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δήμων με την παρουσίαση χρηματοδοτικών εργαλείων για την σύνταξη και εφαρμογή ΣΔΑΕ και
  • να ενημερώσει τα Μέλη του για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δήμων.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:
«Τα ΣΔΑΕ, δηλαδή τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας στη χώρα. Το ΤΕΕ υποστηρίζει τους Δήμους που θέλουν να προωθήσουν τον ενεργειακό σχεδιασμό. Παράλληλα, τα ΣΔΑΕ μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο αντικείμενο δουλειάς για τους μηχανικούς αλλά και μεγάλο πεδίο συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης, ιδιωτικού τομέα και ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών. Μόνο μέσα από συστηματική δουλειά, συνεργασία και αποτελεσματικό σχεδιασμό που θα εφαρμόζεται στην πράξη μπορεί η χώρα να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Για αυτό καλώ τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και τους μηχανικούς να ενημερωθούν και να προωθήσουν ουσιαστικά τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια»
Το Διήμερο διοργανώνεται από το ΤΕΕ στο πλαίσιο συνεργασίας του για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου Data4Action, που υποστηρίζει το Παρατηρητήριο Ενέργειας του ΤΕΕ και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα«Ευφυής ενέργεια για την Ευρώπη».
Η εκδήλωση απευθύνεται
  • σε όλους τους Δήμους της Χώρας για να ενημερωθούν για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας,
  • στους Δήμους που συντάσσουν και υλοποιούν τον ενεργειακό σχεδιασμό τους, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που υπάρχουν κατά την χρηματοδότηση και παρακολούθηση δράσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας,
  • στους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δήμων.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περισσότερες πληροφορίες αλλά και οδηγίες προεγγραφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου