.

Στην Κομισιόν το αίτημα παράτασης της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες

Στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται το αίτημα για παράταση κατά ένα ή δυο μήνες της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Όπως είναι γνωστό το αίτημα υπεβλήθη CHN Energy που διεκδικεί τις μονάδες της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη, Μελίτη) από κοινού με τον όμιλο Κοπελούζου, αν και όπως φαίνεται δεν αντιμετωπίζεται αρνητικά από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Πάντως τόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και η ΔΕΗ αποφεύγουν να πάρουν θέση παραπέμποντας το αίτημα στην Κομισιόν θέλοντας έτσι να υπογραμμίσουν ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια κωλυσιεργίας στο διαγωνισμό από την κυβέρνηση.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης μιλώντας στην Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι η επιχείρηση έχει τηρήσει πλήρως το αυστηρό όσο και απαιτητικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

Συνάντηση Σταθάκη – Θεσμών

Εξάλλου η πρόοδος αποεπένδυσης της ΔΕΗ, όπως και οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, συνάντησης του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη με τους Θεσμούς η οποία αναμένεται να γίνει την Τρίτη.
Είναι προφανές ότι το αίτημα για παράταση του διαγωνισμού θα συζητηθεί κατά τις συνάντηση αυτή, καθώς εάν γίνει αποδεκτό θα πρέπει να αλλάξει πλήρως το χρονοδιάγραμμα με υποβολή δεσμευτικών προσφορών πιθανώς εντός του Νοεμβρίου έναντι του Οκτωβρίου και βεβαίως ολοκλήρωση του διαγωνισμού στις αρχές του 2019.
Στο μέτωπο της ΔΕΠΑ, ο κ. Σταθάκης αναμένεται να ενημερώσει τους θεσμούς για το ακριβές πλάνο του σχεδίου διαχωρισμού της ΔΕΠΑ σε δύο εταιρείας, ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας.
Σε ότι αφορά τα ΕΛΠΕ, η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υποχρεώνει την εταιρεία που θα εξαγοράσει το 50,1% να υποβάλει δημόσια προσφορά προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους, δημιουργεί μάλλον αρνητικά δεδομένα για τις περαιτέρω εξελίξεις.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου