.

Απόσπασμα ομιλίας Κουκουλόπουλου για Πτολεμαϊδα 5 και μετεγκαταστάσεις οικισμών

Στην ενέργεια το ζωτικό συμφέρον της περιοχής είναι η ορθολογική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Επενδύσεις σε μονάδες σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και υψηλού βαθμού απόδοσης,
Ηπιότερη και άρα μακροχρόνια εξόρυξη του λιγνίτη,
Μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Ακρινής.
Πού βρισκόμαστε σήμερα;
1.    Αρχές του 2015 ξεκινάει, επιτέλους, η κατασκευή της Πτολεμαΐδας V που θα δώσει δουλειά σε 3.000 ανέργους και σε δεκάδες επιχειρήσεις για τέσσερα-πέντε χρόνια. Συναντήθηκα ήδη με την κοινοπραξία και ζήτησα επίσημη-ανοιχτή συνάντηση με ντόπιες επιχειρήσεις γιατί εδώ υπάρχουν τα καλύτερα χέρια για τέτοιες κατασκευές.
2.    Στο Νόμο για τη μικρή ΔΕΗ με τροπολογία που κατέθεσα και έγινε δεκτή, το τίμημα που θα προκύψει απ’ την πώληση θα διατεθεί κατά προτεραιότητα για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας στη θέση του ΑΗΣ Καρδιάς που σε επτά με δέκα χρόνια θα σβήσει. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε την κατασκευή της Πτολεμαΐδας V ν’ ακολουθήσει η κατασκευή της ΚαρδιάςV.
3.    Το ίδιο πρέπει να πράξουμε για τις τρεις μετεγκαταστάσεις που είναι Νόμος του Κράτους και πρέπει να επιταχύνουμε του ρυθμούς.
4.    Ολοκληρώνοντας για τη ΔΕΗ αξίζει ν’ αναφέρω ότι:
·       Στο Νόμο για τη μικρή ΔΕΗ έχει προβλεφθεί η κατασκευή της Μελίτης ΙΙ από τον επενδυτή και
·       Η ίδια η ΔΕΗ έχει προχωρήσει ήδη στην αναβάθμιση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου παρατείνοντας το χρόνο λειτουργίας του για πολλά χρόνια.
5.    Άφησα τελευταίο το Φυσικό Αέριο όπου έχω ζητήσει από τον Υπουργό ΠΕΚΑ συνάδελφό μου Γιάννη Μανιάτη να υπάρξει αναμονή παροχής στο ύψος του Περδίκκα γιατί δεν προβλέπεται.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου