.

Η ΔΕΗ διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση

Οι εισηγητές είναι Έλληνες και, κυρίως, ξένοι ειδικοί, οι οποίοι αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην Αθήνα και συμμετέχουν σε workshops στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Green eMotion, για την προώθηση και ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης. «Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση: Το Πρόγραμμα Green eMotion» διοργανώνει η ΔΕΗ ΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Συνέδριο θα αναπτυχθούν διάφορα θέματα, όπως: .
* Δημιουργία ενιαίων κανόνων και προτύπων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη. * Υποδομές φόρτισης, έξυπνα δίκτυα και ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνησης.
* Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα από την προώθηση της ηλεκτροκίνησης κλπ.
Οι εισηγητές είναι Έλληνες και, κυρίως, ξένοι ειδικοί, οι οποίοι αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην Αθήνα και συμμετέχουν σε workshops στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Green eMotion, για την προώθηση και ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης και θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους σε σχέση με αυτήν.
Κεντρικός Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον από τη διεύρυνση της Ηλεκτροκίνησης και οι πολιτικές και δράσεις που πρέπει να υιοθετηθούν για να αναπτυχθούν κατάλληλα οι απαιτούμενες υποδομές για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Πολύ συνοπτικά για το Πρόγραμμα Green eMotion:
* Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, όπως είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 60% μέχρι το έτος 2050.
* Εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για «πράσινα αυτοκίνητα» (European Green Cars Initiative – EGCI) μέσω της υποστήριξης της Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα των οδικών μεταφορών με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών.
Η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,18% ΑΕ από την πρώτη στιγμή συμμετέχει σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία και αποτελεί έναν από τους 43 εταίρους που υλοποιούν το Πρόγραμμα Green eMotion. Στο πλαίσιο αυτό έχει επιλεγεί η πόλη της Κοζάνης για την επίδειξη της χρήσης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ενώ οι επιδείξεις θα επεκταθούν και στην Αθήνα.
Η είσοδος στο Συνέδριο είναι με προσκλήσεις

http://www.euro2day.gr/

.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου