.

Ραχήλ Μακρή: Η κομισιόν επιβεβαιώνει τη θέση μου ότι η ΔΕΗ ξεπουλιέται με εντολή Σαμαρά

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του καθηγητή και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλου η ευρωπαϊκή  επιτροπή διαψεύδει την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί υποχρέωση κοινοτικής οδηγίας επιβεβαιώνοντας πλήρως την θέση που ανέπτυξα στο κοινοβούλιο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και της μικρής ΔΕΗ ότι η απελευθέρωση της ενέργειας  στην Ελλάδα έχει ήδη ρυθμιστεί σε συμφωνία με το κοινοτικό δίκαιο.  

Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάθε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς ενέργειας αποτελεί πρωτοβουλία των γαλαζοπράσινων σωτήρων υπέρ των ιδιωτικών ελληνικών και ξένων συμφερόντων. Τα φιλέτα της ΔΕΗ κλέβονται από την ιδιοκτησία των Ελλήνων πολιτών για να γεμίσουν τις τσέπες των ολιγαρχών.

Ακολουθεί απόσπασμα πρακτικών και βίντεο της από 21/1/2014 συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου:

  
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
(Άρθρο 40 παρ.1 Κ.τ.Β.)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει η κυρία Μακρή.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (Ειδική Αγορήτρια των ΑΝ.ΕΛ.): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Έχοντας φτάσει στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον διαχειριστή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει η εμμονή της συγκυβέρνησης στην υπακοή σε συμφέροντα αλλότρια αυτών του ελληνικού λαού.
Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας συστάθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης σε συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/72 που επέβαλε το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των μονοπωλιακών δραστηριοτήτων μεταφοράς και διανομής καθετοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήταν η Δ.Ε.Η.. Τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκριναν και πιστοποίησαν τον φορέα. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός ότι η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση γίνεται σε εφαρμογή Ευρωπαϊκής Οδηγίας, είναι ανυπόστατος, έωλος και προσχηματικός. Η Οδηγία σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλει η εταιρεία αυτή να μην είναι δημόσια.
………………………………………………………………………………………………………………





Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου