.

Ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων, που πραγματοποίησε το ΚΕ.ΠΕ. Δυτ. Μακεδονίας, στο κτίριο της 4ης μονάδας του Α.Η.Σ. Πτολεμαΐδας

Στην ευρεία σύσκεψη φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε-με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά- αμέσως μετά την πυρκαγιά στον Α.Η.Σ. Πτολεμαΐδας, μεταξύ άλλων είχε αποφασιστεί το ΚΕ.ΠΕ. (Κέντρο Περιβάλλοντος) Δυτ. Μακεδονίας να πραγματοποιήσει σειρά μετρήσεων, εντός και εκτός του χώρου του Σταθμού.

Το Κέντρο Περιβάλλοντος ολοκλήρωσε την εβδομάδα που μας πέρασε μια πρώτη σειρά μετρήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευμένους δειγματολήπτες και τα αποτελέσματα των διαπιστευμένων αναλύσεων δεν έδειξαν ύπαρξη αυξημένης συγκέντρωσης υδραργύρου.
To ΚΕ.ΠΕ. μας ενημέρωσε ότι αναμένει έγκριση από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., για να προχωρήσει σε επιπλέον αναλύσεις εκπονώντας ολοκληρωμένη μελέτη έτσι ώστε να υπάρξει συνολική αποτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης.
Η Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για όλα τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τις αναλυτικές μετρήσεις που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στην περιοχή.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου