.

Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη,12 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ, κοινωνικές επιχειρήσεις και το ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  διοργανώνουν το Περιφερειακό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη στις 12 Ιουνίου 2016, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, οδός Φιλίππου Β' 30.

Το Περιφερειακό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη είναι η τρίτη περιφερειακή συνάντηση του Φόρουμ, μετά από αντίστοιχες στην Καρδίτσα και στην Θεσσαλονίκη, που διοργανώνονται με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω της συνεργασίας και αυτο-οργάνωσης των ίδιων των επιχειρήσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των φορέων που εργάζονται για την υποστήριξή τους.
Σο Περιφερειακό Φόρουμ στην Κοζάνη θα συζητηθούν θέματα όπως η διαμόρφωσης ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος από τα «κάτω», ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που θα περιλαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση, δικτύωση, έλεγχο της αξιοπιστίας καθώς και κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογία για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις που έχει ως στόχο να συμβάλει στην διαμόρφωση ενός πλαισίου αρχών, αξιών και κοινών θέσεων που θα βοηθήσουν στην υγιή ανάπτυξη του χώρου. Ο Κώδικας έχει δημοσιευτεί στην σελίδα του φόρουμ και όσες κοινωνικές επιχειρήσεις και υποστηρικτικοί φορείς το επιθυμούν μπορούν να τον υπογράψουν στην συνάντηση.
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν τρία παράλληλα εργαστήρια με θέμα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν για την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων ιδιαίτερα στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με την συμμετοχή τοπικών φορέων προσφέροντας εύκαιριες δικτύωσης και προβολής τους.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο https://kozaniseforum.wordpress.com/


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου