.

Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο το έργο για τη Σχολή Πυροσβεστικής

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου για το κτήριο που θα στεγάσει τη Σχολή Πυροσβεστικής, έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του ΕΑΠ (Τοπικού Πόρου).

Το περιφερειακό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, που θα κοστίσει τελικά, με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στα 1.7 εκ. ευρώ (αντί 1.5. εκ, ευρώ που είχε προϋπολογιστεί).

Την ανησυχία της για την πορεία υλοποίησης του έργου εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ Γεωργία Ζεμπιλιάδου, λέγοντας πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, με τον περιφερειάρχη να απαντάει πως "Τον Γενάρη η Σχολή πυροσβεστικής θα λειτουργεί κανονικά στην Πτολεμαΐδα". Όπως ξεκαθάρισε, οι πυροσβέστες δεν θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους τον Σεπτέμβριο, αφού πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Μάλιστα , τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου έθεσε ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας κ. Γρίβας. Όπως είπε η περιφερειακή αρχή, υπάρχει η βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, εσωτερικά, μέχρι τον Γενάρη και τα εξωτερικά θα συνεχίζονται παράλληλα με τη λειτουργία της σχολής. "Η σχολή πυροσβεστών και το κέντρο πολιτικής προστασίας θα λειτουργήσουν το 201 και αφού προσδιορίστηκε με ακρίβεια το κόστος και εκτιμάται ότι ο πύργος ασκήσεως και το αμαξοστάσιο θα είναι χρονοβόρα διαδικασία, απαιτείται επιτάχυνση των διαδικασιών", είπε ο κ. Καρυπίδης, ζητώντας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του έργου, όπως και έγινε. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα , ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, εκφράζοντας εμπιστοσύνη προς τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ως ένα σημαντικό έργο για όλη την περιφέρεια αλλά και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης χαρακτήρισε τη Σχολή Πυροσβεστικής ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς , λέγοντας πως οι διαδικασίες του έργου θα είναι μέσω ανοικτής δημοπρασίας. Όπως ξεκαθάρισε, τόσο ο πύργος, όσο και το γκαράζ θα μπουν στον αρχικό προϋπολογισμό για να μην γίνονται χρονοτριβές. "Υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων ", είπε ο κ. Πλακεντάς, λέγοντας πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου