.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Σε τροχιά σύγκρουσης με το ΥΠΕΝ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων – Πως σχεδιάζει να αντιδράσει

Αποφασισμένη να συγκρουστεί με την κυβέρνηση αντιδρώντας στην πώληση των λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ εμφανίσθηκε απόψε (24/1) η ΓΕΝΟΠ κατά τη συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη μετά την ολοκλήρωση του market test.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των θεμάτων που σχετίζονται με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων έως τα τέλη Φεβρουαρίου ή τοι αργότερο αρχές Μαρτίου και εκείνοι από την πλευρά τους του απάντησαν πως η κατάθεση του νομοσχεδίου θα είναι το χρονικό σημείο της σύγκρουσης.
Στις 6 ή τις 7 Φεβρουαρίου η ΓΕΝΟΠ και το συντονιστικό των ενεργειακών Δήμων της χώρας οργανώνουν ευρεία σύσκεψη στη Μεγαλόπολη με τη συμμετοχή και των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου προκειμένου να καθορίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Εν τω μεταξύ το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη.
Σε ότι αφορά το επίμαχο ερώτημα του ποιοι είναι οι 15 υποψήφιοι επενδυτές που συμμετείχαν στο market test, ο κ. Σταθάκης απάντησε στους συνδικαλιστές ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζει τη λίστα αφού δεν υπήρξε τέτοια ενημέρωση από την DGcomp που διενέργησε το market test.
Ωστόσο ανάφερε πως υπήρξε ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες που ο ίδιος έχει, από funds και από 5 – 6 εταιρίες του τομέα της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου