.

Πρόεδρος ΔΕΗ Εμ. Παναγιωτάκης: «Το ότι η μονάδα της βιομάζας θα γίνει στο Αμύνταιο πιστώνεται στον κ. Σέλτσα»(VIDEO)

Στο ζήτημα που δημιουργείται για την Τηλεθέρμανση της περιοχής του Αμυνταίου, δηλαδή 8.000 περίπου νοικοκυριών, μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα. αναφέρθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σέλτσας στην ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και ενώπιον του Υπουργού Ενέργειας και του Προέδρου της ΔΕΗ.
Ο κ. Σέλτσας τόνισε ότι δεδομένου ότι οι εναλλακτικές λύσεις που προωθούνται, όπως η μονάδα βιομάζας 25MW αλλά και οι δύο λέβητες 15 MW χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να υλοποιηθούν έτσι απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις για το πως θα καλυφθεί το χρονικό αυτό κενό, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και από τον Υπουργό και από τον κ. Παναγιωτάκη.

Ο κ. Παναγιωτάκης από την πλευρά του επεσήμανε πως το θέμα της παράτασης των ωρών της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου δεν έχει ακόμα λήξει και πως ακόμα γίνεται αγώνας για να κερδηθεί η μάχη. Για τον ΑΗΣ Αμυνταίου τόνισε πως εκτίμηση της ΔΕΗ είναι πως η λειτουργία του για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι εφικτή υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με μελέτες και εφόσον ο ενεργειακός σχεδιασμός το επιτρέπει.

Ανέφερε δε ακόμα ότι η μονάδα της Βιομάζας θα γίνει στο Αμύνταιο και όχι στην Κοζάνη και αυτό πρέπει να πιστωθεί προσωπικά στον βουλευτή κ.Σέλτσα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Πηγη: ert.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου