.

Θ. Καρυπίδης: «Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους» - Υπογράφτηκε η ΚΥΑ που ορίζει τις λεπτομέρειες του ειδικού τιμολογίου

«Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους. Δεν χρειάζονται φωνές και «κορώνες». Για όσα δεσμευτήκαμε, υπήρξαμε συνεπείς. Σε όσα αναλάβαμε, σταθήκαμε διεκδικητικοί μέχρι τέλους. Αυτά που ονειρευτήκαμε για την Δυτική Μακεδονία, τα υλοποιούμε για χάρη των χιλιάδων Δυτικομακεδόνων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με ημερομηνία υπογραφής την 22η Μαΐου 2018 έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές και να αποκαταστήσει μια αδικία εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας που ενώ είναι η ενεργειακή καρδιά της χώρας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας.
Με ισχύ άμεση το οικιακό τιμολόγιο γίνεται αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ «η ενίσχυση λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα ορίζεται, αρχής γενομένης από το 2018 στο ποσό των 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας».
Για το λόγο αυτό συστήνεται ειδικός λογαριασμός παροχής ενίσχυσης λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με διαχειριστή τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.), στον οποίο μεταφέρεται ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δικαιούχοι ορίζονται οι οικιακοί καταναλωτές εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας με τετραμηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 2400 κιλοβατώρες.
«Ήρθε η ώρα, λοιπόν, με μεγάλη χαρά να δώσουμε το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο, μια δέσμευσή μας, η οποία έγινε πράξη. Μια δέσμευση την οποία κάποιοι αμφισβήτησαν και λοιδόρησαν» ανέφερε ο Θ. Καρυπίδης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μέρα δικαίωσης όχι για την περιφερειακή αρχή, αλλά για το σύνολο των Δυτικομακεδόνων που το αξίζουν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου