.

Το διπλασιασμό των κονδυλίων του "Εξοικονόμηση ΙΙ" επιδιώκει ο Σταθάκης - Πάνω από 21.000 οι αιτήσεις μέχρι τώρα

Τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ" από τα 292 εκατ. ευρών, περίπου στα 580 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Στόχος, να ενταχθούν επιπλέον οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.

Σύμφωνα πάντως με νεότερη πληροφόρηση του energypress, ο διπλασιασμός των κονδυλίων δεν αποτελεί ακόμα απόφαση, αλλά στόχο του ΥΠΕΝ, που θα επιδιωχθεί να ικανοποιηθεί μέσω αύξησης των κονδυλίων που διαθέτουν οι Περιφέρειες από τα ΠΕΠ και μέσω ανακατανομής πόρων του ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Νωρίτερα, το energypress έγραφε:
Ομαλά συνεχίστηκε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις πέντε Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΕΝ.
Σε σχετικό δελτίο τύπου, το ΥΠΕΝ αναφέρει τα εξής:
Τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν για να υποβάλλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%. Οριστικοποιήθηκαν ήδη 11.181 αιτήσεις, που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.
Στις τρεις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, μετά και από την αύξησή του κατά 20%, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όσοι είναι εντός του συστήματος μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων.​
Στις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα νέων εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα ακόμα.


Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, οι οποίες συγχρηματοδοτούν μέρος του προγράμματος, επιδιώκει την εξασφάλιση επιπρόσθετων πόρων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την υπομονή τους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς και όσους βοήθησαν στην επιτυχία του προγράμματος, παρά τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν και τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα.
energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου