.

Σπάρτακος: Το Unfair και το Unfaithful ενός Προέδρου

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο τρόπος λειτουργίας του Προέδρου της ΔΕΗ δεν ξεφεύγει διόλου από το καθιερωμένο πλέον πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί και δίνει συνεχώς διαπίστευση, συνηγορώντας στην υλοποίηση του καταστροφικού σεναρίου πώλησης της Επιχείρησης.
Είναι εμφανές ότι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου ο Πρόεδρος να ακολουθήσει την «υπόδειξη» που του έκανε ο Πρωθυπουργός, όταν πριν από έναν χρόνο τον καλούσε «να …συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα».

Έχοντας απέναντί του την «κριτική επιτροπή» του Υπερταμείου που θα ανανεώσει την θητεία του, πολύ φοβούμαστε πως δεν έχει πλέον καμία αναστολή (με το χρόνιο απωθημένο της σύντομης θητείας του ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ) στο να συνδικαλίζεται ενάντια στους εργαζόμενους, στο να υπονομεύει την υπογραφή της ΣΣΕ, στο να τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια που στοχεύει στο να αποτρέψει το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων.
Είναι μάλλον απίθανο για κάποιον (όσο και να το προσπαθεί) να του καταλογίσει απειρία, όταν αποτελεί πλέον εξόφθαλμη πραγματικότητα το ότι απολύτως συνειδητά (έχοντας παραβεί κάθε όρο και κάθε δεοντολογία του σωστού Management) προβαίνει σε πράξεις με τις οποίες υπονομεύει τον θεσμικό ρόλο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Πρωτοβαθμίων Σωματείων της.
Ενσαρκώνοντας κάθε ρόλο που του διασφαλίζει την παραμονή του στην Προεδρία της ΔΕΗ, είναι πανέτοιμος να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα προσφέροντάς τους την περιουσία του Ελληνικού λαού, έναντι πινακίου φακής όταν μάλιστα πριν από λίγους μήνες υποστήριζε ότι βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο, αναγκαζόμενος να πουλήσει μονάδες της ΔΕΗ.
Αντιμέτωπος με το δίλημμα πώληση μονάδων ή παραίτηση, είναι προφανής η επιλογή που έκανε.
Το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι, οι Έλληνες πολίτες και καταναλωτές αντιλαμβάνονται άψογα τα τεκταινόμενα και θα πράξουν αναλόγως, προκειμένου να αποκαταστήσουν το Unfair και το Unfaithful με τα οποία ο Πρόεδρος επιμένει να τους αντιμετωπίζει και καλούν το Υπουργείο και τον Υπουργό ΠΕΝ να παύσουν να κρύβονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τελικά, το μόνο που έχει καταφέρει -με πολύ μεγάλη επιτυχία- ο κύριος Πρόεδρος είναι να βρει απόλυτη εφαρμογή στο πρόσωπό του, η παροιμία του θυμόσοφου λαού «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».



Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου