.

Ο Σπάρτακος τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο, 43 χρόνια πριν:
«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ορκιζόμαστε στο όνομα της ελευθερίας, να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, του πανεπιστημιακού ασύλου, της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων. Ορκιζόμαστε αλληλεγγύη σ' όλο το φοιτητικό κόσμο της Ελλάδας που βασανίζεται. Η βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Ζήτω ο αδούλωτος φοιτητικός κόσμος της Ελλάδας».
Διαχρονικό σύμβολο ηρωικού αγώνα και ενότητας, το Πολυτεχνείο αποτελεί, δίχως αμφιβολία, οδηγό των «σύγχρονων» αγώνων και κινητοποιήσεων, των σύγχρονων αγωνιστών και αγωνιστριών.
Αποτελεί «οδηγό» για τους πολίτες τούτης της χώρας, που καλούνται καθημερινά να δώσουν τη δική τους μάχη για την διασφάλιση δικαιωμάτων και κεκτημένων.
Τα σκληρά μνημονικά χρόνια αντιμετωπίστηκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα, δυναμικότητα και υπευθυνότητα, χάρη στο λαμπρό παράδειγμα της εξέγερσης του 1973
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -καθαυτό σύμβολο εξέγερσης και επανάστασης- και όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της ηρωικής-παραδειγματικής-λαμπρής εξέγερσης.
Γραφείο Τύπου


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου