.

1.110 νέοι ωφελούμενοι στο «κύκνειο άσμα» του παλαιού «Εξοικονομώ» -Όλα τα ονόματα

Με σημερινή, νέα απόφασή του το ΕΤΕΑΝ προχωρά στην υπαγωγή επιπλέον 1.110 ωφελούμενων στο πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον", οι οποίοι προέρχονται από τους επιλαχόντες της τελευταίας απόφασης υπαγωγής της 27/09, όπως παρουσιάζει το B2Green.gr.

Συγκεκριμένα, συνολικά υπάγονται 1.110 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 12.869.113,41 €, στην κατά πάσα πιθανότητα τελευταία απόφαση υπαγωγής ωφελούμενων του παλαιού προγράμματος, πρίν την έλευση του νέου εξοικονομώ..
Οι αναγκαίοι πόροι για την χρηματοδότηση των Ωφελούμενων χρηματοδοτούνται:
α) για το «Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης» πόροι προερχόμενοι από τα έσοδα από πλειστηριασμούς των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έτους 2016 και 2017, καθώς και από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2017 και
β) για το Ταμείο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» πόροι προερχόμενοι από επιστροφές του Ταμείου.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, όπως αυτά περιγράφονται στον σχετικό πίνακα της απόφασης, είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Η επιδότηση επιτοκίου αφορά όλη τη διάρκεια του δανείου.
Εάν μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης δεν έχουν προσκομιστεί τα δικαιολογητικά που τυχόν δεν υποβλήθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης, η υπαγωγή του Ωφελούμενου θα ανακληθεί.
Τα ωφελήματα του Προγράμματος θα καταβληθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και στους όρους της σύμβασης δανείου με το χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
Οι Δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα μέσω των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών οργανισμών εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ώστε να προσέλθουν σε αυτούς για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, εντός του χρονικού ορίου των σαράντα πέντε (45) ημερών από τη γνωστοποίηση της παρούσας στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Η μη υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον Ωφελούμενο εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας - των σαράντα πέντε (45) ημερών - συνεπάγεται αυτοδίκαια την υπαναχώρηση του Ωφελούμενου και ο Δικαιούχος προβαίνει στην αντικατάστασή του βάσει του πίνακα επιλαχουσών αιτήσεων Ωφελουμένων, τροποποιώντας την οικεία απόφαση υπαγωγής.
Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης καθώς και όλα τα ονόματα, εδώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου