.

ΔΕΗ: Ενισχυμένη υδροηλεκτρική παραγωγή λόγω των αποθεμάτων που ξεπέρασαν κατά 16% τα μέγιστα αποδεκτά

Η ΔΕΗ ενημέρωσε σήμερα ότι λόγω της συνέχισης των πολύ αυξημένων εισροών στους Ταμιευτήρες των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα καθιστούν αναγκαία την αυξημένη Υδροηλεκτρική Παραγωγή για την τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες της βρίσκονται στα επίπεδα των 2960 Gwh, αυξημένα κατά περίπου 18,5% έναντι των αποθεμάτων του μέσου όρου της τριετίας 2015 – 2017 (περίπου 2497 Gwh) και κατά περίπου 16,2% έναντι των στατιστικά μεγίστων αποδεκτών αποθεμάτων της περιόδου (περίπου 2546 Gwh).

Η ΔΕΗ σημειώνει παράλληλα ότι θα συνεργαστεί με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σύμφωνα με τους Κώδικες Διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, προκειμένου να συνεχιστεί η αυξημένη Υδροηλεκτρική Παραγωγή.

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκαν ευρύτατες διακυμάνσεις στην ΟΤΣ που ξεκινούσε από τη μηδενική τιμή και έφτανε να ξεπερνά τα 75 ευρώ η μεγαβατώρα. Για τις διακυμάνσεις αυτές ρόλο παίζουν εν μέρει τα αυξημένα υποχρεωτικά νερά στα οποία αναφέρεται η ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου